Dubla tragedie pentru Forta Legii. Adio Mama Puia, Adio Viola!

          Sindicatul Administratiei Publice trece in ultima perioada prin momente grele, dupa plecarea prematura dintre noi a doua dintre cele mai minunate colege.


          La sfarsitul saptamanii trecute, la numai 47 de ani, in noaptea de sambata spre duminica, 4-5 iunie 2011, doamna Viola Mihai s-a stins din viata, trecand catre o lume mai buna, in urma unei cumplite suferinte prin care a trecut in ultimele opt luni, dupa ce in urma unei simple dureri abdominale, a fost diagnosticata cu cancer la pancreas. A urmat nenumarate proceduri la clinicile de specialitate din Craiova si Cluj-Napoca, insa destinul nu a mai dorit sa o lase printre noi.


          De profesie infirmier la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dolj, lucrand la un centru de ingrijire si asistenta pentru batrani din Craiova, s-a inscris in sindicat la data de 27 noiembrie 2000, iar de atunci a fost neintrerupt alaturi de colegii sai si de organizatie. A participat la cele mai multe dintre protestele organizate de Uniunea Forta Legii. A acordat tot sprijinul sau pentru familie, pentru caminul la care lucra si pentru organizatia din care a facut parte.


          Pasionata de pictura si arta de a crea obiecte decorative din aproape orice fel de obiecte la care nimeni nu s-ar fi gandit ca le-ar putea pune in valoare, Viola Mihai a fost si va ramane in constiinta noastra si un artist popular autentic. Vor sta dovada peste ani tablourile si creatiile sale artistice cu care a bucurat inimile sutelor de batrani pe care i-a ingrijit, dar din mijlocul carora a plecat prematur, innobiland interioarele centrului de ingrijire „Sf. Maria” din Craiovita Noua sau mai multe birouri de la sediul DGASPC Dolj. Aceste institutii vor ramane martore, ca si muzee, pentru operele sale.


          A plecat dintre noi tot asa cum a si trait, in grea suferinta, cu blandete si demnitate. Nu a cedat niciunei amagiri sau promisiuni, a dorit pana la sfarsit sa faca parte din organizatia sa de suflet, care a sprijinit-o in toata aceasta perioada de grea suferinta. A fost fiinta despre care nu se cunostea sa fi avut vreodata neintelegeri cu cineva. Prin plecarea sa, lasa in urma familia si colegii indurerati si un respect din partea tuturor, care nu va pieri niciodata. Adio Viola!


          Zeci de colegi din DGASPC Dolj au condus-o azi pe ultimul drum pe cea care a fost Viola Mihai.


          In urma cu numai cateva zile, pe 26 mai 2011, o alta veche membra a sindicatului nostru s-a stins prematur din viata, doamna Eugenia Dumitrescu-Udrea, in varsta de 54 de ani, suferind de o boala de ficat. Instructor de educatie la un centru apartinand DGASPC Dolj, alintata de copii cu apelativul „Mama Puia”, s-a inscris in sindicatul nostru la data de 7 februarie 2001, pe care nu l-a mai parasit niciodata, de fiecare data fiind alaturi de colegii sai si de organizatie, participand la actiuni si proteste.


          Dumnezeu sa le odihneasca in pace!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*