Liderul Forta Legii – delegat la FORUMUL MONDIAL AL MUNCII

In perioada 1 – 17 iunie 2011 se vor desfasura la Geneva (Elvetia) lucrarile celei de a 100-a sesiuni a Conferintei Internationale a Muncii, un moment deosebit de important in istoria Organizatiei Internationale a Muncii (OIM).. 


Pe ordinea de zi a Conferintei figureaza ca puncte de discutie:


I.a Raportul presedintelui Consiliului de Administratie si Raportul directorului general
I.b Raportul global urmare a Declaratiei Organizatiei Internationale a Muncii (OIM) privind principiile si drepturile   fundamentale in munca.
II – Comisia pentru finante a reprezentantilor guvernamentali.
III – Informari si Rapoarte privind aplicarea conventiilor si recomandarilor.
IV – Munca decenta pentru lucratorii casinici – activitate normativa, a doua discutie pentru adoptarea unei conventii si a unei recomandari.
V – Administratia muncii si Inspectia muncii – discutie generala.
VI – Discutie recurenta pe marginea obiectivului strategic al protectie sociale (securitate sociala) in cadrul urmarii Declaratiei OIM din 2008 privind justitia sociala pentru o globalizare echitabila.


Potrivit Constitutiei Organizatiei Internationale a Muncii, fiecare stat membru al OIM este reprezentat la Conferinta de o delgatie tripartita, formata din 2 delegati guvernamentali, 1 delegat al lucratorilor si 1 delegat al patronilor, insotiti de consilieri tehnici in numar corespunzator pentru a asigura participarea la toate comisiile si sedintele plenare ale Conferintei.


Din componenta delegatiei Romaniei la Conferinta Internationala a Muncii, va face parte domnul Ion ALBU, presedintele executiv al Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, la care Uniunea Forta Legii este afiliata.


Prin semnatura Primului-Ministru Emil Boc, presedintele Forta Legii, Ringo Damureanu, a fost nominalizat sa participe la acest eveniment in calitate de consilier tehnic al lucratorilor din Romania. Liderul UFL a declarat pentru site-ul www.fortalegii.ro ca nominalizarea il onoreaza, atat personal cat si organizational, insa nu va da curs acestei invitatii din motive obiective, care tin de bunul mers al organizatiei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*