Eveniment international la Bucuresti

Azi, 15 septembrie a.c., incepand cu orele 9.30 s-a desfasurat la Bucuresti Adunarea Generala a Uniunii Europene a Grefierilor cu tema „Cresterea volumului de sarcini judiciare in sistemele de justitie din Europa si rolul grefierilor in cadrul acestora”, eveniment international organizat de Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN.


La acest eveniment, au fost invitati reprezentanti din Ministerul Justitiei, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Curtea de Apel Bucuresti, Tribunale si Judecatorii, Scoala Nationala de Grefieri, Uniunea Colegiilor Consilierilor Juridici din Romania, Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti, Baroul Bucuresti, Comisiile juridice ale Camerelor Parlamentului Romaniei, organizatii neguvernamentale cu preocupari in domeniu, membri ai Confederatiei Sindicale Nationale Meridian si Federatiei Nationale Sindicale Justitia.


La sesiunea de deschidere a Adunarii Generale a Uniunii Europene a Grefierilor au participat:
– Delegati E.U.R. din Austria, Belgia, Coreea de Sud, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Italia, Japonia, Luxemburg, Romania, Spania, Suedia
– Directoratul General pentru Justitie din cadrul Comisiei Europene
– Ministrul Federal de Justitie din Germania
– Comisia Europena pentru Eficienta in Justitie (CEPEJ)
– Asociatia Internationala pentru Administrarea Curtilor de Justitie (IACA)
– Asociatia Europeana a Registrului Funciar (ELRA)


Presedintele Forta Legii, dl. Ringo Damureanu, a participat la sesiunea de deschidere a Adunarii Generale a Uniunii Europene a Grefierilor, care s-a desfasurat joi la Bucuresti, alaturi de ministrul Justitiei – dl. Catalin Predoiu, Presedintele Senatului – dl. Mircea Geoana si conducerea Confederatiei Sindicale Nationale Meridian.


Adunarea Generala a Uniunii Europene a Grefierilor de la Bucuresti, va contribui la consolidarea relatiilor dintre institutiile si organizatiile societatii civile active in acest domeniu, atat in Romania cat si din statele cu organizatii membre E.U.R si va permite un schimb eficient de informatii si bune practici cu privire la sistemele de justitie din statele reprezentate.


Cititi mai multe despre acest eveniment pe http://www.csnmeridian.ro/articol/ro/1063/ 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*