Urmatoarea generatie de lobbyisti se va forma la Craiova

Azi, 7 septembrie a avut loc evenimentul de lansare la Craiova a programului de formare profesionalã în lobby si advocacy din cadrul proiectului „Partener Activ si Implicat”. Craiova este cel de-al saptelea oras in care se lanseaza aceste cursuri in lobby si advocacy, certificate UECNCFPA si care au ca grup tinta reprezentanti de sindicate, patronate, camere de comert, asociatii de IMM-uri, organizatii neguvernamentale si asociatii de jurnalisti din regiunea Sud-Vest.


Programul de formare din cadrul proiectului se adreseaza membrilor societatii civile si partenerilor sociali din regiunea Sud-Vest si prevede doua saptamani de curs despartite de doua luni de aplicatii practice. Cursurile sunt certificate UECNCFPA, prima saptamana certificata in “Dialog social si advocacy”, iar cea de-a doua ca “Specialist in activitatea de lobby”.


Proiectul Partener Activ si Implicat isi propune ca, pe parcursul a trei ani, sa pregateasca in tehnici de lobby si advocacy 800 de reprezentanti ai grupurilor legitime de interese – oameni de afaceri, sindicalisti, jurnalisti, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale. Acestia vor ajunge sa stapaneasca tehnici si mecanisme profesionale de interventie in dialogul social si vor cunoaste modalitatile legale de acces si participare in procesul de luare a deciziei publice. Astfel, vor putea sustine argumentat pozitia celor pe care ii reprezinta in negocierile cu reprezentantii decidentilor politici.

Despre Academia de Advocacy:
Academia de Advocacy are drept scop mobilizarea societatii civile in practicarea principiillor democratiei participative, utilizand tehnicile de interventie din domeniul de advocacy. Pune la dispozitia grupurilor legitime de interese programe de advocacy, instruire, asistenta tehnica, consultanta de specialitate, monitorizare, analiza diagnostic si cercetare. Academia de Advocacy este o organizatie non profit, cu expertiza in domeniul advocacy, care asista grupurile legitime de interese in amendarea actelor normative relevante si mobilizeaza participarea acestora in elaborarea politicilor publice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*