FOARTE IMPORTANT pentru toti bugetarii afiliati sindical sau nu

La solicitarea uneia dintre organizatiile sindicale reprezentative din Uniunea ”Forta Legii”, ICCJ a aprobat salarizarea pe nivel maxim incepand cu luna Aprilie 2015

Toate persoanele interesate vor fi reprezentate gratuit in Justitie de noi pentru recuperarea diferentelor salariale fata de nivelul maxim, pe perioada Aprilie 2015 – Iulie 2016

Printr-o hotarare pronuntata luni, 26 sep. 2016, Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, a stabilit ca prevederile Legii nr. 71/2015 se aplica tuturor functionarilor publici si angajatilor contractuali din autoritaþi ºi instituþii publice, inclusiv autoritaþile administraþiei publice centrale si serviciile publice deconcentrate, precum si din institutiile publice locale: consilii judetene, primarii, politie locala, asistenta sociala etc. ºi in cele din subordinea acestora, finanþate din bugetul de stat, bugetele locale sau bugetul asigurarilor sociale. Nicio categorie de salariati bugetari nu este exclusa. Solutia este obligatorie pentru toate instantele de contencios administrativ si conflicte de munca din toata tara.

De prevederile Legii nr. 71/2015 au dreptul sa beneficieze toate persoanele ale caror salarii nu erau maxime pe functiile detinute anterior aparitiei OUG nr. 20 / 2016, care a corectat situatia.

Foarte important: Persoanele care din diferite motive nu au contestat in termen legal stabilirea salariului potrivit OUG 20/2016 au acum posibilitatea sa conteste.

TOȚI MEMBRII DE SINDICAT interesati vor fi sprijiniti gratuit in Justitie pentru echivalarea salariala pe nivel maxim incepand cu luna Aprilie 2015, conform Imputernicirii – model atasat.

Functionarii publici si angajatii contractuali membri de sindicat care doresc sa deschida aceste procese sunt rugati sa ne comunice acest lucru, trimitand Imputernicirea completata si semnata, pe e-mail: sindicat@fortalegii.ro sau fax la nr. 0251413042.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*