Incep negocierile pentru majorarea salariului minim

Presedintele Forta Legii, Ringo Damureanu (foto), impreuna cu Presedintele executiv si Secretarul general al C.S.N. Meridian fac parte din Grupul de lucru constituit la Ministerul Muncii pentru cresterea salariului minim

Inceperea negocierilor va avea loc azi, la sediul Ministerului Muncii

Reprezentantii Guvernului, liderii celor 5 mari confederatii sindicale si ai celor 5 confederatii patronale reprezentative se intalnesc azi, incepand cu orele 14.00, la sediul Ministerului Muncii, la solicitarea sindicatelor, pentru inceperea negocierilor in vederea cresterii salariului minim pe economie garantat in plata.

In prezent, nivelul salariului minim pe economie garantat in plata este 1250 lei.

Ringo Damureanu este singurul reprezentant din Administratia publica

Dorinta mea, cu care merg in acest Grup de lucru, este ca pana la sfarsitul acestui an salariul minim pe economie garantat in plata sa creasca la 1.500 lei”, a anuntat presedintele Forta Legii pe pagina personala de socializare.

FOARTE IMPORTANT : Viitorul salariu minim pe economie garantat in plata se va aplica in mod obligatoriu si bugetarilor: functionari publici sau angajati contractuali. 

Interesul nostru pentru cresterea salariului minim este foarte mare, deoarece in Administratia publica locala (primarii, politie locala, asistenta sociala etc.) si institutii deconcentrate, salariile sunt foarte mici, in special ale debutantilor, inclusiv cu studii superioare, dar si ale persoanelor cu studii medii si vechime mare.

Tocmai de aceea, nu este intamplator faptul ca liderul Forta Legii este singurul lider sindical din Administratia publica locala si institutii deconcentrate care face parte din acest grup de lucru.

jur. Claudia EPURE
Secretar General

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*