Forta Legii invinge ANFP la Inalta Curte de Casatie si Justitie

           Sindicatul Administratiei Publice Forta Legii a invins, saptamana trecuta, intr-un proces la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Agentia Nationala a Functionarilor Publici, care a refuzat acordarea avizului necesar promovarii in clasa pentru functionarii publici care absolvisera facultatea anterior incadrarii in functia publica detinuta.


            Patru functionari publici din Primaria orasului Tg. Carbunesti, jud. Gorj, membri ai SAP Forta Legii, incadrati in functii publice de executie de clasa a III-a, avand insa studii superioare absolvite anterior incadrarii ca functionari publici, au cerut printr-un memoriu organizatiei noastre sprijin pentru promovarea in clasa, aratand ca dupa ce sustinusera in cadrul institutiei unde sunt incadrati examenul de promovare in clasa, pe care l-au si absolvit, ANFP a refuzat sa acorde avizul necesar promovarii, invocand faptul ca functionarii in cauza absolvisera studiile superioare anterior incadrarii in functie publica, si ca legea ar da acest drept numai celor care absolva studiile de nivel superir dupa momentul incadrarii in functiile publice.


           Prin Sentinta nr. 31 din 26.01.2010 Curtea de Apel Craiova admis actiunea formulata de Sindicatul Administratiei Publice „Forta Legii”, in calitate de reprezentant legal al reclamantilor-membri de sindicat, obligand  ANFP sa acorde aviz favorabil privind transformarea posturilor pentru care reclamantii au sustinut examen de promovare, iar Primaria Orasului Tg. Carbunesti sa-i promoveze pe cei patru reclamanti.


            Agentia Nationala a Functionarilor Publici si-a sustinut insa mai departe punctul de vedere, atacand cu recurs sentinta Curtii de Apel Craiova. In data de 26 octombrie 2010, prin Decizia 4539 / 26.10.2010, Inalta Curte de Casatie si Justitie a  a respins recursul formulat de ANFP, mentinand ca temeinica si legala sentinta instantei de fond.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*