Mitinguri si mars in Capitala

         Mii de membri ai sindicatelor membre ale federatiei sindicale Uniunea „Forta Legii” din mai multe judete ale tarii au pornit, inca de la primele ore ale diminetii, spre Capitala.


         Confederatia Sindicala Nationala Meridian, la care organizatia noastra este afiliata, impreuna cu celelalte patru mari confederatii sindicale: CNSLR-Fratia, Cartel Alfa, CSDR si Blocul National Sindical, au organizat un protest comun in Capitala, care a avut loc, in ziua in care Parlamentul Romaniei a dezbatut si a votat Motiunea de cenzura depusa de Opozitie impotriva Guvernului actual.


           Revendicarile salariatilor sunt legate de luarea de masuri impotriva disponibilizarilor, impotriva promulgarii legii pensiilor, impotriva modificarii Codului Muncii, impotriva unei noi legi de salarizare unice in sectorul bugetar, pentru revenirea la vechile salarizari si pentru stabilirea salariului minim garantat in plata la 750 lei.


           Actiunile au inclus protest in Piata Victoriei, urmat de un mars spre Parlament si miting in jurul Palatului Parlamentului. Organizatorii au estimat prezenta a cca. 100.000 de persoane.


           Membrii de sindicat  care au dorit sa-si sustina interesele au fost prezenti la aceasta mare manifestatie. Din pacate, foarte multi dintre colegii nostri au preferat sa mearga la lucru sau la alte activitati, pretextand cu privire la starea vremii, distanta geografica etc., atitudine de neinteles si de neacceptat intr-o perioada precum cea actuala, in care regimul politic de guvernamant a impus cele mai drastice reduceri de drepturi, concedieri colective fara precedent si a inceput urmarirea, dupa metodele politiei politice din regimurile totalitate impotriva angajatilor care isi cer drepturile, care sunt solidari cu colegii lor sau critica derapajul tarii noastre catre dictatura. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*