Greva in Justitie

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va convoca azi in sedinta Adunarile generale ale magistratilor – judecatorii de la judecatorii, tribunale, curti de apel, Inalta Curte de Casatie si Justitie si procurorii din parchetele de pe langa instante.


Sedintele vor urma sa se desfasoare in perioada 6 – 8 septembrie a.c., ordinea de zi in 4 puncte incluzand discutarea proiectelor de lege privind salarizarea personalului bugetar in 2011.


La sedinta de ieri a forului suprem de coordonare si conducere a puterii judecatoresti din Romania, desfasurata la sediul CSM, a participat, in calitate de invitat, dl. Ringo Damureanu, presedintele USFPPC Forta Legii, secretar confederal al Confederatiei Sindicale Nationale Meridian, care a facut parte din Comisia bipartita constituta prin Ordinul ministrului Muncii nr. 1774 / 2009 pentru propunerea modificarii Legii-Cadru nr. 330 / 2009 privind salarizarea personalului bugetar.


Reprezentantul sindical a aratat ca la data de 30 iunie a.c. proiectul Comisiei bipartite nu a fost intocmit, asa cum prevedeau art. 41-42 din Legea-Cadru, situatie in care Confederatia Meridian s-a opus semnarii ulterioare a raportului Comisiei bipartite. De asemenea, a subliniat ca abia la 23 august a.c., Guvernul, prin vocea primului-ministru, si-a manifestat intentia de a abroga Legea-Cadru printr-o lege noua, cu texte si grile noi, care se afla deja in procedura dezbaterii publice, cele doua proiecte de legi urmand a fi adoptate in cateva zile de Guvern pentru a fi promovate pe calea legiferarii.


Liderii magistratilor au sustinut ca intentiile actualului Guvern privind salarizarea personalului bugetar in 2011 sunt de natura sa genereze un conflict intre puterile statului, iar protestele lor, suspendate anul trecut, ar trebui reluate in cel mai scurt timp, ceea ce ar putea insemna practic blocarea tuturor proceselor din Justitie pe o perioada nedeterminata, incepand chiar cu mijlocul lunii septembrie.


Comunicatul CSM: http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/01_09_2010__34595_ro.doc

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*