Georgescu – ilegalist ?!…

Prefectii din 19 judete ocupa abuziv si ilegal functia, a dezvaluit Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, fost ministru de interne pentru cateva zile in guvernarea PDL-PSD.

Prezent in emisiunea „Sinteza zilei’, de la Antena 3, Liviu Dragnea a anuntat in exclusivitate ca, in 19 judete, ocupate anterior de prefectii pusi in functie de PSD, actualii prefecti exercita functia in mod nelegal, incepand cu luna aprilie 2010.


Este si cazul actualului prefect de Dolj, Eugen Georgescu, fost PSD-ist, fost PD-ist, propus in aceasta functie de PDL.


Dragnea a precizat ca prefectii au fost numiti in functie, prin Hotarare de Guvern, in doua octombrie 2009. In conformitate cu statutul functionarilor publici, interimatul prefectilor poate dura maxim sase luni. Nimeni n-a facut un demers de prelungire a mandatelor, nu a organizat concurs pentru ca acestia sa intre in lehalitate, a explicat lideurl social-democrat.


„Persoanele responsabile de numirea prefectilor, Emil Boc si Vasile Blaga, se pot face vinovati de infractiunea de abuz in serviciu,” a spus Liviu Dragnea, adaugand ca actele semnate de cei 19 dupa doua aprilie sunt ilegale si vor fi atacate in instanta. Vom face plangeri penale impotriva prefectilor pentru ocuparea abuzuiva a posturilor”, a avertizat Dragnea, precizand ca vor fi atacate toate actele emise dupa data de doua aprilie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*