In calendarul lui Mocanu azi e 30 iunie !!!

Comisia bipartita, constituita prin Ordinul nr. 1774 / 2009 al ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) in temeiul art. 41 – 42 din Legea-Cadru nr. 330 / 2009 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, s-a intrunit din nou azi, incepand cu orele 9.30, la sediul MMFPS, intr-o ultima incercare de a semna, la opt zile dupa expirarea termenului prevazut de lege, raportul care ar urma sa fie inaintat Guvernului.


Din Comisie au facut parte reprezentantii ministerelor de resort si ai celor 5 mari confederatii sindicale. Presedintele USFPPC Forta Legii, dl. Ringo Damureanu, secretar confederal al Confederatiei Sindicale Nationale Meridian, a facut parte ca membru din Comisia bipartita, reprezentand confederatia.


In sedinta Comisiei bipartite desfasurata ieri la sediul Ministerului Muncii, reprezentantul Confederatiei Meridian a susutinut necesitatea ca federatiile sindicale reprezentative sa fie invitate de Guvern pentru a participa la realizarea noilor grile de salarizare, impreuna cu expertii din cadrul ministerelor de resort, propunere pe care, insa, reprezentantii Guvernului au respins-o.


Tot ieri, liderii sindicatelor bugetare din Confederatia Sindicala Nationala Meridian au avut o sedinta la sediul confederatiei, in care reprezentantul confederatiei in Comisia bipartita a prezentat proiectul de Raport care urmeaza a fi semnat azi la sediul Ministerului Muncii si care ar fi trebuit intocmit pana cel tarziu la 30 iunie 2010. Cu o singura abtinere, restul voturilor pentru, liderii prezenti au respins proiectul de Raport al Comisiei bipartite. La baza deciziei au stat urmatoarele argumente:


1.      Comisia bipartita nu a avut un rol lucrativ, nu a participat efectiv la elaborarea Raportului;


2.      Prin infiintarea unor structuri, precum: Grupul de evaluatori, Grupul de experti independenti, Comisia interministeriala, Grupul de management al proiectului, rolul Comisiei bipartite a devenit pur decorativ;


3.      Termenul-limita prevazut de Legea-Cadru nr. 330 / 2009 pentru finalizarea activitatii Comisiei bipartite, 30.06.2010, a fost depasit fara ca activitatile pentru care Comisia a fost infiintata sa fi fost realizate;


4.      Pana la data de 30.06.2010 nu au fost respectate atributiile conferite Comisiei prin art.42 alin(1)-(3) din Legea – cadru;


5.      Documentul redactat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si propus spre insusire de Comisie este incomplet, omitand categorii salariale, incadrari eronate pe grade, etc.;


6.      Academia Romana nu a fost reprezentata;


7.      Responsabilitatea dezvoltarii efective a noii grile de salarizare ar urma sa revina grupului tehnic de experti evaluatori si expertilor din ministere, si nu Comisiei bipartite, peste termenul prevazut de Lege.


Presedintele executiv al confederatiei, dl. Ion Albu, a participat azi la sedinta Comisiei bipartite pentru a aduce la cunostinta membrilor Comisiei decizia confederatiei, potrivit careia reprezentantul confederatiei in Comisia bipartita nu va semna Raportul comisiei.


Atasam proiectul Raportului care va fi semnat azi, 7 iulie 2010.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*