In calendarul lui Boc azi e 30 iunie !!!

Comisia bipartita constituita prin Ordinul nr. 1774 / 2009 al ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) in temeiul art. 41 – 42 din Legea-Cadru nr. 330 / 2009 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, se va intruni azi, incepand cu orele 9.30, la sediul MMFPS, pentru a semna, la opt zile dupa exirarea termenului prevazut de lege, raportul care ar urma sa fie inaintat Guvernului.


Din Comisie fac parte reprezentantii ministerelor de resort si ai celor 5 confederatii sindicale. Presedintele USFPPC Forta Legii, dl, Ringo Damureanu, secretar confederal al Confederatiei Sindicale Nationale Meridian, face parte ca membru din Comisia bipartita.


In sedinta Comisiei bipartite desfasurata ieri la sediul Ministerului Muncii, reprezentantul Meridian a susutinut ca federatiile sindicale reprezentative ar trebui sa fie invitate de Guvern pentru realizarea noilor grile de salarizare, impreuna cu expertii din cadrul ministerelor de resort, propunere pe care, insa, reprezentantii Guvernului au respins-o.


Liderii sindicatelor bugetare din Confederatia Sindicala Nationala Meridian au avut ieri o sedinta la sediul confederatiei. Reprezentantul confederatiei in Comisia bipartita a prezentat liderilor prezenti proiectul de Raport care urmeaza a fi semnat azi la sediul Ministerului Muncii, ca fiind intocmit pe 30 iunie 2010. Cu o singura atinere, restul voturilor pentru, liderii prezenti au respins proiectul de Raport al Comisiei bipartite. La baza deciziei au stat urmatoarele argumente:


1.      Comisia bipartita nu a avut un rol lucrativ, nu a participat efectiv la elaborarea Raportului;


2.      Prin infiintarea unor structuri, precum: Grupul de evaluatori, Grupul de experti independenti, Comisia interministeriala, Grupul de management al proiectului, rolul Comisiei bipartite a devenit pur decorativ;


3.      Termenul-limita prevazut de Legea-Cadru nr. 330 / 2009 pentru finalizarea activitatii Comisiei bipartite, 30.06.2010, a fost depasit fara ca activitatile pentru care Comisia a fost infiintata sa fi fost realizate;


4.      Pana la data de 30.06.2010 nu au fost respectate atributiile conferite Comisiei prin art.42 alin(1)-(3) din Legea – cadru;


5.      Documentul redactat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si propus spre insusire de Comisie este incomplet, omitand categorii salariale, incadrari eronate pe grade, etc.;


6.      Academia Romana nu a fost reprezentata;


7.      Responsabilitatea dezvoltarii efective a noii grile de salarizare ar urma sa revina grupului tehnic de experti evaluatori si expertilor din ministere, si nu Comisiei bipartite, peste termenul prevazut de Lege.


In aceste conditii, presedintele Confederatiei Meridian, dl. Ion Popescu, va trimite o scrisoare catre ministrul Muncii Mihai Seitan pentru a-i comunica faptul ca reprezentantul confederatiei in Comisia bipartita nu va semna Raportul comisiei.


Presedintele executiv al confederatiei, dl. Ion Albu, urmeaza sa participe azi la sedinta Comisiei bipartite pentru a aduce la cunostinta membrilor Comisiei cu privire la decizia confederatiei.


Atasam proiectul Raportului care va fi semnat azi, 7 iulie 2010.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*