In premiera – textul, anexele si grilele legilor noi de salarizare pentru 2011, in proiect

Primul-ministru Emil Boc, impreuna cu ministrul Muncii, Mihai Constantin Seitan si secretarul de stat Valentin Mocanu, s-au intalnit in cursul serii de luni la sediul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS), cu liderii celor 5 confederatii sindicale pentru a primele discutii pe tema proiectelor legilor de salarizare care vor opera in anul 2011.


Confederatia Sindicala Nationala Meridian a fost reprezentata la sedinta de azi prin dl. Ion Albu, presedinte executiv si dl. Ringo Damureanu, secretar confederal.


In urma discutiilor s-a stabilit de principiu ca Legea-Cadru nr. 330 / 2009 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice urmeaza a fi republicata integral, atat ca text cat si anexele, ca rezultat al activitatii Comisiei bibartite guvern-sindicate care a lucrat in prima jumatate a anului 2010 pentru proiectul de modificare a legii-cadru sub asistenta tehnica oferita de Banca Mondiala. Presedintele Uniunii Forta Legii, dl. Ringo Damureanu, a fost membru al Comisiei, numit prin Ordinul ministrului Muncii nr. 1774 / 2009.


De asemenea, Legea speciala de aplicare in anul 2011 a Legii-Cadru urmeaza sa apara impreuna cu republicarea Legii-cadru.


Cele doua proiecte de lege vor fi analizate in cursul acestei saptamani de organizatiile sindicale, urmand ca la finalul consultarii confederatiilor sindicale sa fie inaintate Guvernului spre a fi insusite.


Premierul Emil Boc a comunicat partenerilor sociali ca prevederile bugetare pentru anul 2011 se vor intemeia pe o masa bugetara de 39 miliarde RON si au in vedere un numar de 1.290.000 de angajati bugetari, in conditiile in care Guvernul spera la o crestere economica de 1 – 2% si un deficit bugetar de 4%.


In ceea ce priveste modalitatea de adoptare a celor doua legi – prin ordonante de urgenta, prin angajarea raspunderii Guvernului in fata Parlamentului sau in urma dezbaterii proiectelor in Parlament, primul-ministru nu a precizat care va fi varianta pe care o intentioneaza.


ULTIMA ORA! Atasat se gasesc proiectele celor doua legi.


Rugam membri de sindicat ca pana vineri, 27.08.2010, sa ne trasmita observatii, propuneri si amendamente la textul proiectelor de legi afiste deoarece luni, 30.08.2010, va avea loc o noua intalnire cu organizatiile sindicale la Ministerul Muncii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*