Inspectorii teritoriali se tem pentru viitorul lor

Membrii Grupei sindicale SAP Forta Legii din Inspectoratul Teritorial de Munca Valcea s-au intalnit astazi cu presedintele SAP Forta Legii, dl. Ringo Damureanu.


Sedinta a avut caracter informal, liderul UFL fiind interesat sa cunoasca modul in care functionarii publici percep actuala conjunctura sociala, eventualele pierderile salariale survenite in 2010 prin intrarea in vigoare a Legii-Cadru a salarizarii, dar si pentru a se convinge daca membrii de sindicat sunt informati cu privire la actiunile sindicale de protest pe care Forta Legii le organizeaza in aceasta perioada si daca sunt interesati sa participe la aceste proteste.


Functionarii publici au aratat ca prin aplicarea Legii nr. 329 / 2009, privind reorganizarea unor institutii publice si reducerea cheltuielilor bugetare, nu mai putin de 13 colegi din institutie si-au pierdut locurile de munca. Niciunul dintre cei eliberati din functiile publice nu erau membri de sindicat. Volumul de munca al actualilor salariati a crescut, pe masura sarcinilor ce le-au fost redistribuite.


Majoritatea membrilor de sindicat prezenti la sedinta au deplans functionarea defectuoasa a Justitiei, care nu le-a facut dreptate in procesul suplimentelor salariale, cerand organizatiei sa sustina in fata Primului-ministru necesitatea bunei functionari a Statutului si functionarea normala Justitiei in statul de drept.


Membrii de sindicat din ITM Valcea nu s-au aratat insa interesati de a participa la proteste alaturi de colegii lor din tara, susutinand ca o atitudine de neparticipare la proteste ar fi poate mai potrivita pentru ei, in aceasta perioada periculoasa pentru stabilitatea in functiile detinute, cerand federatiei sa continue pe calea negocierilor cu guvernantii.


In cadrul vizitei, liderul UFL, care a fost insotit de dl. Gheorghe Tudor, secretarul general al SAP Consilium, afiliat la Uniunea Forta Legii, a avut o intalnire si cu directoarea coordonatoare a ITM Valcea, dra. Ionela Buca, in cadrul careia sefa ITM a aratat ca instabilitatea in funtiile detinute reprezinta o problema pentru toate categoriile de salariati, inclusiv pentru cei care detin functii publice de conducere sau functii de conducere numite politic, din cauza deselor schimbari politice sau de legislatie.


La finalul sedintei, presedintele Forta Legii i-a asigurat pe membrii de sindicat ca organizatia va continua sa-i sustina neconditionat pe toti membrii sai, inclusiv in Justitie, gratuit, in toate litigiile de munca, si sa le reprezinte interesele in relatia cu ministrul Muncii si Primul-ministru, cerandu-le totodata sa se manifeste mai activ in cadrul organizatiei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*