La Dolj, sindicalistii cer Dialog Social

Sindicatul Administratiei Publice „Forta Legii” a adresat recent o solcitare catre Presedintele Consiliului Judetean Dolj, dl. Ion Prioteasa si catre Prefectul judetului Dolj, dl. Sorin Raducan, in calitatea acestora de copresedinti ai Comisiei de Dialog Social judetene, solicitand convocarea acestei comisii spre a discuta, impreuna cu reprezentantii DGRFP Dolj si ai municipiilor, oraselor si comunelor din judetul Dolj, cu privire la aprobarea plafoanelor maxime de cheltuieli de personal in vederea aplicarii OUG nr. 27 / 2015.

Solicitarea sindicatului vine dupa ce, prin Ordinul comun MDRAP-MFP nr. 476/922 / 2015, a fost majorat nivelul maxim al cheltuielilor de personal pentru anul 2015, pe judete, in cazul judetului Dolj acest plafon fiind majorat cu suma de 31.792 mii lei, valoare care pana la sfarsitul anului in curs poate satisface cresterea cu 12% a salariilor in cazul UAT-urilor din judetul Dolj al caror buget permite acest lucru.

In temeiul disp. art. III al. (4) din OUG nr. 63 / 2010, in cursul anului bugetar 2015 se poate realiza o redistribuire a plafoanelor intre unitatile administrativ-teritoriale din judet de catre Directia Generala a Finantelor Publice judeteana, cu informarea Ministerului Finantelor Publice si a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, astfel incat UAT care dispun de buget suficient pentru a majora salariile cu 12% sa le fie majorate in acest sens plafoanele de cheltuieli de personal, in cadrul unei redistribuiri la nivel de judet Dolj.

Atasat – solicitarile adresate Presedintelui CJ si Prefectului jud. Dolj.

Biroul Permanent Executiv al SAP Forta Legii roaga toti primarii din judetul Dolj si directorii institutiilor subordonate CJ Dolj sa sustina demersurile noastre pentru cresterea nivelului salarizarii in toate institutiile locale doljene.

Claudia EPURE
Secretar General

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*