Marcel Enache, premiera nationala la Craiova

            Disponibilizarile facute anul trecut de fosta Politie Comunitara Craiova, rebotezata de la inceputul anului 2011 in Politia Locala Craiova, au cazut pana acum una cate una in instantele de judecata.

            Pana in momentul actual, Politia Locala Craiova a pierdut nu mai putin de sapte procese, fiind obligata de instantele de judecata la reintegrarea reclamantilor si plata la zi a drepturilor salariale, actualizate cu inflatia.

            Tribunalul Olt a pronuntat primul sentinte favorabile in ambele dosare judecate, atat pentru dl. Catalin Ganea, cat si pentru dl. Alin Gheorghe Batagui, iar apoi si Tribunalul Dolj pentru dnii. Marcel Enache, Marius Dacian Stefan, Dumitru Tuiu, Ilie Sorescu si Viorel Jean Modoveanu.

            Marti a fost randul instantei de la Curtea de Apel Craiova, care a pronuntat o decizie irevocabila respingand recursul Politiei Locale si mentinand ca temeinica si legala sentinta prin care Tribunalul Dolj a dispus reintegrarea politistului local Marcel Enache si plata despagubirilor aferente din bugetul institutiei.

            Totul a devenit posibil numai dupa ce instantele de judecata au aplicat mai multe sanctiuni contraventionale sefului Politiei Locale, Octavian Mateescu (foto), pentru ca acesta refuza sistematic sa inainteze instantei actele pe baza carora a dispus concedierea a peste 200 de politisti. (Se poate vedea si articolul – http://www.fortalegii.ro/comunicat.php?id=269).

            Actiunile in Justitie pentru sentintele castigate au fost introduse pe rol de SAP Forta Legii. Cauzele au fost sustinute cu succes de dra. cons. jur. Nicoleta Baloiu, din cadrul SAP Forta Legii. 

            Sindicatul Administratiei Publice Forta Legii mai are pe rol cauzele altor 47 de ex-politisti comunitari.

            Cazul politistului comunitar Marcel Enache care s-a adresat Justitiei prin intermediul Sindicatului Administratiei Publice Forta Legii, castigand irevocabil impotriva disponibilizarii dispuse prin OUG nr. 63 / 2010 este primul din Romania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*