Miting-spectacol al functionarilor publici

Peste 1.600 de functionari publici si angajati din Administratia publica locala a judetului Dolj, Asistenta sociala, Politia comunitara, servicii publice de interes local, institutii deconcentrate, inspectori sanitari, comisari de control, nemultumiti de scaderea drastica a salariilor in 2010, de politica actualului Guvern fata de salariati si pensionari, de directiva catre guvernanti a Presedintelui Romaniei de a opera reduceri masive de personal in sectorul public, s-au reunit azi pe esplanada Teatrului National din Craiova, in cadrul unui miting fara precedent organizat in Oltenia de federatia sindicala reprezentativa la nivel national pe ramura Administratie publica – Uniunea Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual „Forta Legii”.


Au rostit discursuri in fata manifestantilor presedintele Uniunii Forta Legii, dl. Ringo Damureanu, secretar confederal al Confederatiei Sindicale Nationale Meridian, presedintele SAP Olt Consilium – dl. Octavian Chelemen – vicepresedinte UFL, secretarul general SAP Forta Legii – dl. Nicolae Florescu si presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor „Pro Lex”- dl. Vasile Lincu.


Manifestantii au ascultat atat muzica generatiei tinere, cat si cantece populare patriotice. Sesiunea de discursuri a inceput dupa intonarea imnului national, Desteapta-te romane!. S-au scandat lozinci antiguvernamentale si antiprezidentiale, precum: „Jos, jos, Guvernul mincinos!”, Jos Basescu!, huiduindu-se copios la fiecare pomenire a numelui primului-ministru Emil Boc, sau al presedintelui Traian Basescu, pe care i-au considerat adversari declarati ai drepturilor lor. Totodata, manifestantii au ascultat piesa M-ai mintit, domnule Boc, un mix cu discursul premierului la finele anului trecut cand spunea ca salariile in plata nu vor scadea, lansata in premiera in urma cu o saptamana, la mitingul de la Slatina, dar au si dansat pe melodia „Dansul pinguinului”, cu versuri adaptate unei parodii politice la adresa micutului prim-ministru si a membrilor Cabinetului sau.


Mitingul de azi vine la doua saptamana dupa ce peste 450 de functionari publici si angajati contractuali din administratia publica a judetului Dambovita au manifestat la Targoviste impotriva salarizarii de mizerie, a faptului ca salariile s-au diminuat dramatic in 2010, impotriva implicarii politicului in Justitie, a perspectivei pensiei de stat, dar si a introducerii sistemului de co-plata in sistemul sanitar public din Romania si la o saptamana dupa ce alti 1200 de lucratori din Administratie au protestat la Slatina, in Piata Prefecturii.


Revendicarile protestatarilor au fost transmise Guvernului, prin intermediul prefectilor, care ne-au invitat la discutii pe tema protestelor, dar au fost depuse si direct la Guvern, de un reprezentant al Uniunii.


Reamintim ca Biroul Executiv al USFPPC Forta Legii, intrunit la Bucuresti pe 10 martie a.c., a stabilit sa organizeze miscari sindicale de protest in toate municipiile resedinta de judet din tara unde sindicatele din federatie au membri care doresc sa isi manifeste public nemultumirile pe care le au cu privire la salarizare, pensii etc.


La sedinta din 10 martie au fost invitati si alti lideri sindicali, care, din pacate pentru unitatea miscarii sindicale a salariatilor din Administratia publica, fie au refuzat sa participe la stabilirea unor actiuni comune, precum dl. Vasile Marica – Sed Lex, iar federatia sa nu a organizat pana in prezent actiuni sindicale, fie au anuntat ca participa, ulterior eschivandu-se, dl. Sebastian Oprescu – SNFP, care a organizat totusi saptamana trecuta un miting in Capitala, fara insa a se consulte cu Forta Legii.


Federatia noastra sindicala va milita in continuare pentru unificarea miscarii sindicale in Administratia publica si va continua sa organizeze actiuni sindicale de protest, oriunde membrii de sindicat vor dori sa-si manifeste nemultumirile, indiferent de participarea sau nu a altor structuri sindicale din tara. Totodata, vom continua negocierile cu Guvernul si ministerele de resort in vederea imbunatatirii salarizarii si mentinerii locurilor de munca actale, vom participa in Comisia bipartita care va propune modificarea Legii-Cadru de salarizare si vom introduce actiuni in Justitie in numele tuturor membrilor care au suferit pierderi salariale in 2010, prin intrarea in vigoare a Legii-Cadru 330 / 2009, pana la recuperarea integrala a acestor drepturi.


Nu va fie teama, stimati colegi! Suntem mai multi si mai hotarati ca oricand! Legea ne da dreptul sa le aratam guvernantilor ca suntem oameni si trebuie sa tina cont de noi! Fiti alaturi de colegii Dumneavoastra!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*