Noile tehnologii, in sectorul public din Europa

             Confederatia Europeana a Sindicatelor Independente (CESI) a organizat la finele saptamanii trecute – 25-27 iunie 2014 – un simpozion sindical international cu tema: Generatia Web 2.0: Cum afecteaza noile tehnologii modul in care lucreaza sectorul public in Europa.


             Evenimentul s-a desfasurat in orasul Tallinn (Estonia), printr-un proiect sustinut financiar de Comisia Europeana.


             Dat fiind faptul ca Internetul aniverseaza in acest an 25 de ani, simpozionul CESI – Academia Europa s-a axat pe utilizarea noilor tehnologii in sectorul public european. Conferinta a reunit laolalta sindicate, ONG-uri, societate civila si reprezentanti guvernamentali intr-o dezbatere privind modul în care revolutia digitalã poate avea impact asupra furnizarii de servicii publice.


             In cadrul seminarului au fost analizate in special educatia, sanatatea si securitatea ca domenii de politici care au suferit evolutii semnificative datorita tehnologiei.


             Conferinta a fost onorata de prezenta ministrului estonian pentru afaceri economice si comunicare, doamna Urve Palo, care a deschis evenimentul, descriind modul in care actiunile guvernamentale se pot imbratisa cu revolutia digitala. Ministrul estonian le-a prezentat delegatilor CESI „e-rezidenta”, o masura care deschide oportunitati in Estonia, atat celor cu sediul in tara cat si in alte parti ale Europei.


             Delegatii CESI reuniti la Tallinn au putut sa vada cele mai bune practici in domeniul noilor tehnologii aplicate in serviciile publice si sa-si impartaseasca propriile experiente despre schimbarile ca urmare a noilor tehnologii care au avut loc pentru lucratorii din sectorul public, pe care ii reprezinta.


             Romania a fost reprezentata la acest eveniment printr-o echipa de 3 delegati, din care au facut parte Ringo Damureanu – presedinte „Forta Legii”, Daniel Constantinescu – expert IT Sindicatul „Pro Lex”, Maria Nicoleta Baloiu – consilier juridic SAP Forta Legii, reprezentand CSN Meridian, afiliata CESI.


http://www.cesi.org/what-we-do/cesi-europe-academy/


http://www.cesi.org/what-we-do/cesi-europe-academy/upcoming-projects/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*