Nu ajung banii pentru salariile pe nov.-dec.2011

             Sindicatul Administratiei Publice Forta Legii a adresat azi o scrisoare Presedintelui Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, caruia i s-a cerut sa adreseze oficial o solicitare catre directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Dolj, Eugen Calinoiu, pentru a efectua in cel mai scurt timp redistribuirea la nivelul judetului Dolj a sumelor necesare cheltuielilor de personal, în vederea satisfacerii pana la finele anului 2011 a necesarului pentru Consiliul Judetean si toate celelalte institutii publice finantate din bugetul acestora, inclusiv invatamant, sanatate sau asistenta sociala.


             Consiliul Judetean Dolj a fost drastic dezavantajat de Cabinetul Emil Boc in ceea ce priveste cheltuielile de personal pentru anul 2011. – vezi mai multe pe http://www.fortalegii.ro/comunicat.php?id=270


             Ordinul comun MAI-MFP nr. 7 / 57 / 2011, privind aprobarea nivelului maxim al cheltuielilor de personal aferent bugetului general centralizat al unitatilor administrativ-teritoriale pe anul 2011, cu modif. si compl. ult., prevede pentru Consiliul Judetean Dolj plafoanele maxime ale cheltuielilor de personal aferente bugetului general centralizat la nivelul valorii de 460.000 mii lei pentru judetul Dolj si doar 47.924 mii lei în cazul Consiliului Judetean Dolj pentru anul 2011, ceea ce il situeaza pe locul 40 din 41 din punct de vedere al sumei aprobate raportat la numarul de locuitori, valoare care nu va putea acoperi cheltuielile de personal aferente trim. IV 2011, in special pentru lunile noiembrie si decembrie.


             „In absenta aprobarii unor plafoane maxime suficiente pentru a plati integral salariile, autoritatile locale – in cazul nostru, Consiliul Judetean Dolj – chiar daca ar avea suficiente resurse financiare, nu pot vota un buget de personal suficient pentru plata salariilor, daca acesta ar depasi plafonul maxim aprobat” – a explicat pentru site-ul nostru Presedintele Sindicatului Administratiei Publice Forta Legii, Ringo Damureanu (foto).


             Solutia a dat-o chiar Parlamentul Romaniei, care a votat Legea nr. 13 / 2011, pentru aprobarea cu modificari a OUG nr. 63 / 2011, astfel ca modificarea plafoanelor maxime va fi posibila în cursul anului 2011 pe cale administrativa, prin redistribuire între unitatile/subdiviziunile administrativ-teritoriale a nivelului maxim al cheltuielilor de personal aferent bugetului general centralizat al judetului Dolj, de cãtre directia generala a finantelor publice judetene, cu informarea Ministerului Finantelor Publice si a Ministerului Administratiei si Internelor.


             Asadar, solutia la neplata a salariilor bugetarilor doljeni platiti din bugetul C.J. Dolj, pentru ultimele doua luni din 2011, sau la efectuarea de noi concedieri colective este acum in mana celor doi domni: Ion Prioteasa si Eugen Calinoiu, chemati de SAP Forta Legii sa rezolve delicata problema.


             Reactiile presei:


             http://www.cvlpress.ro/?p=18957


             http://www.editie.ro/    

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*