NU desfiintarii Directiilor de Sanatate Publica

               Etapa consultarii proiectului de OUG prin care Ministerul Sanatatii si-a propus sa modifice legislatia aplicabila in domeniul sanitar s-a incheiat azi, 15 aprilie 2013.

               Initiativa prezinta un interes deosebit deoarece prin noua OUG ar urma sa se desfiinteze actualele directii de sanatate publica (DSP) judetene, cu efecte de nedorit asupra personalului medical si auxiliar.

               Din aceste motive, Uniunea Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual (USFPPC) Forta Legii a adresat catre ministrul Sanatatii un document de pozitie prin care isi exprima dezacordul total fata de masura principala pe care proiectul de OUG o prevede, spunand un NU raspicat desfiintarii actualelor DSP.

               ATASAT – documentul transmis Ministerului Sanatatii de Uniunea Forta Legii.

               Reamintim ca in cursul diminetii de miercuri, 20 martie 2013, angajatii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj au avut o intalnire cu presedintele Sindicatului Administratiei Publice „Forta Legii”, dl. Ringo Damureanu, caruia i-au expus ingrijorarile pe care functionarii publici si angajatii contractuali din aceasta institutie le au in urma anuntului facut recent de ministrul Sanatatii, dl. Eugen Nicolaescu, referitor la desfiintarea acestor institutii.

               Ca urmare acestei intalniri, la sediul S.A.P. Forta Legii s-a desfasurat o sedinta de lucru, cu participarea doamnei dr. Sorina Mirea, inspector in cadrul DSP Dolj, lider de grupa sindicala la nivel de unitate, si a consilierilor juridici ai organizatiei, in care s-a stabilit modul de actiune al organizatiei sindicale in fata acestei amenintari.

               In urma acestor discutii, s-a stabilit ca federatia noastra sindicala – Uniunea Forta Legii, reprezentativa la nivel de ramura – Administratie publica, sa solicite Ministerului Sanatatii o intalnire pe marginea proiectului de ordonanta de urgenta privind restructurarea organizatorica a unor componente din sistemul de sanatate, recent lansat in dezbatere publica, iar Sindicatul Administratiei Publice, din care fac parte angajatii din sanatatea publica, sa solicite conducerii DSP Dolj sa ne comunice organigrama si statul de functii actuale, precum si discutii pe aspectele ce tin de modificarea raporturilor de serviciu sau de munca ale salariatilor pe care ii reprezentam, ca membri de sindicat, in urma aplicarii OUG de restructurare organizatorica a componentelor din sistemul de sanatate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*