Regionalizarea, medicamentul teritorial al Romaniei

            Marti, 2 aprilie, Academia Romana a organizat la sediul sau din Bucuresti, impreuna cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prima dezbatere publica oficiala pe tema regionalizarii si descentralizarii.


            La eveniment au participat membrii Comitetului Consultativ pentru Regionalizare „Conreg” – organism cu rol strategic care va propune profilul viitoarelor regiuni administrative teritoriale, dar si reprezentanti ai Guvernului, Parlamentului, autoritatilor publice locale si societatii civile. In cadrul acestei reuniunii, din partea CSN Meridian au participat domnul presedinte Ion Popescu si coordonatorul departamentului international, dl. Dumitru Fornea


– cititi mai multe pe: http://www.fonduri-structurale.ro/detaliu.aspx?t=Stiri&eID=12756


            Sala de conferinte a Hotelului „Traian” din statiunea Caciulata, jud. Vâlcea, a gazduit vineri, 29 martie 2013, conferinta judeteana anuala pe care Confederatia Sindicala Nationala (CSN) Meridian si Federatia Agricultorilor (FA) ”Fermierul” au organizat-o prin proiectul ”Împreuna pentru dezvoltarea dialogului social în România”, cofinantat din Fondul Social European. Conferinta a avut caracter de evaluare intermediara dupa doi ani de implementare a proiectului, desfasurându-se sub titlul: „Regionalizarea României – impact si perspectiva”. La conferinta a participat, în auditorium, dl. Dumitru Fornea, reprezentantul României în Comitetul Economic si Social European (CESE), coordonator al Departamentului international al CSN Meridian.


– cititi mai multe in atasamentul comunicatului, precum si pe http://www.edialogsocial.ro/images/pdf/MediaNoutati/2013.04.02_conf_jud_valcea_postconf.pdf 


            Tot la finele saptamanii trecute, în tara au mai avut loc doua evenimente deosebit de importante care au tratat regionalizarea prin metode de analiza diferite.


            La Deva, s-a desfasurat vineri o alta conferinta judeteana anuala de evaluare organizata de CSN Meridian, cu participarea presedintelui centralei sindicale, dl. Ion Popescu si a ministrului Muncii, Familiei si Persoanelor Vârstnice, dna. Mariana Câmpeanu.    


– cititi mai multe despre: http://www.edialogsocial.ro/images/pdf/MediaNoutati/2013.04.02_conf_jud_deva_postconf_campeanu_regio.pdf


            Si capitala Ardealului, Cluj-Napoca, a gazduit, tot vineri, o audiere publica organizata la nivel national pe tema regionalizarii României de organizatia non-guvernamentala Academia de Advocacy din Timisoara, ceea ce denota interesul major pentru aceasta tema a regionalizarii.


– cititi mai multe despre: http://advocacy.ro/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*