O nouă concediere la DGASPC Dolj, anulată

Curtea de Apel Craiova a respins apelul DGASPC Dolj, menținând hotărârea dată de Tribunalul Dolj în Dosarul nr. 2376/63/2020.

Tribunalul a anulat în parte decizia de concediere a psihologului practicant Anca Antonie, dată în 28.02.2020, şi a înlocuit desfacerea contractului de muncă cu reducerea salariului de bază pe 3 luni, cu 10 %. A repus-o în situaţia anterioară şi a obligat DGASPC să o reintegreze. Instituția va plăti o despăgubire salarială actualizată, de la data concedierii până la data reintegrării efective.

Victima abuzurilor
Salariata a fost concediată în temeiul unei decizii având la bază un referat întocmit de șeful ierarhic, de la un motiv banal: o ceartă între doi beneficiari minori, unde șefa sa a scris că aceasta și-ar fi îndeplinit defectuos sarcinile de lucru ”instigând” beneficiarii unul împotriva celuilalt și că ar fi dat dovadă de ”pasivitate în aplanarea situației”.

Sancțiuni nelegale după sancțiuni nelegale
Anca Antonie nu a avut parte de o carieră prea lungă în DGASPC Dolj. În doar un an și trei luni de activitate, salariata a primit din partea aceluiași angajator nu mai puțin de trei sancțiuni disciplinare, toate nelegale, celelalte două anterioare fiind anulate definitiv, în Dosarele nr. 1986/63/2019 și 1135/63/2020, tot de apărătorii de la Sindicatul Național ”Forța Legii”.

Echipa ”Forța Legii”, alături de oameni
Sindicatul Național ”Forța Legii” a fost reprezentat în instanță în acest dosar printr-un apărător propriu: tânăra Mihaela Săcuianu, consilier juridic în cadrul organizației, care va urmări finalizarea acestui proces prin reintegrarea efectivă a salariatei contestatoare și încasarea tuturor despăgubirilor stabilite de instanță.

Organizația merge mai departe alături de toți lucrătorii din Asistența socială și Administrația publică.

7 Iulie 2021

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*