Personalul bugetar ar putea avea o noua Lege a salarizarii

La solicitarea organizatiilor sindicale reprezentative
Au inceput discutiile pe noua Lege a salarizarii

In cadrul intalnirii desfasurate luni, 19 sep. 2016, la sediul Ministerului Muncii, in cadrul Comisiei de dialog social pentru sistemul national de Asistenta sociala, la solicitarea Presedintelui Forta Legii, Ringo Damureanu, a fost discutata problema salarizarii in Administratia publica si serviciile publice deconcentrate.

Luand act de nemultumirile majore ale personalului din primarii, consilii judetene si institutiile publice locale, ministrul Muncii, dl. Dragos Pislaru, a acceptat propunerea de a initia discutiile privind noua Lege a salarizarii personalului platit din fonduri publice.

Intalnirea ministrului Muncii cu presedintii celor 5 mari confederatii sindicale a avut loc miercuri seara, la sediul Ministerului Muncii, ocazie cu care au fost discutate principiile pe baza carora se va elabora viitoarea Lege-cadru de salarizare.

Din partea Confederatiei Sindicale Nationale ”Meridian” a participat presedintele executiv, dl. Ion Albu.

Din grupul de lucru care se va constitui la nivelul Ministerului Muncii pentru elaborarea proiectului viitoarei Legi a salarizarii va face parte si presedintele Forta Legii, Ringo Damureanu.

Principiile de elaborare a Legii unitare de salarizare a personalului plãtit din fonduri publice, care a fost prezentat de ministrul Muncii la intalnirea cu presedintii confederatiilor sindicale reprezentative la nivel national este atasat prezentului comunicat

Va adresam rugamintea de a ne transmite punctul dumneavoastra de vedere pentru a fi sustinut in cadrul Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social care va avea loc miercuri, 28 septembrie 2016 si va fi prezidat de domnul Prim-ministru Dacian Ciolos.

Functionarii publici si angajatii contractuali care doresc sa adreseze propuneri de legiferare, care sa fie incluse in proiectul noii legi sunt rugati sa ne comunice in scris pe e-mail: sindicat@fortalegii.ro sau fax la nr. 0251413042.

FOARTE IMPORTANT: Și persoanele care nu fac parte din Forta Legii pot sa ne transmita propunerile lor.
Persoanele interesate si de aderarea la Forta Legii pot gasi cererea disponibila atasat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*