Politia locala are prijin USL in Parlament

              Senatorul PSD Darius Valcov sustine demersul nostru de modificare a Legii politiei locale si cere drepturi egale pentru toti politistii
              
Senatorii din Comisia de Administratie au dat recent aviz favorabil pentru proiectul legislativ de modificare a art. 35 din Legea politiei locale nr. 155 / 2010, prin care politistii locali vor avea aceleasi drepturi ca si politistii din cadrul Ministerului Afecerilor Interne.


              Dupa ce initiativa legislativa va fi adoptata de Parlament, activitatea politistilor locali va putea fi incadrata ca activitate in conditii speciale sau deosebite de munca, conditii prevazute pana in prezent de lege pentru politisti si pentru functionarii publici cu statut special din domeniul ordinii publice.


              In legatura cu acest aspect, fostul primar al Slatinei Darius Valcov (foto), actual senator PSD, a declarat recent intr-o conferinta de presa ca, sustine egalitatea in drepturi a politistilor.


 „Acest amendament nu l-am facut eu, l-au facut colegii mei dinainte din sesiunea anterioara dar ca si presedinte al Comisiei de Administratie voi sustine in plenul Senatului aprobarea acestui amendament. Camera decizionala trebuie sa stiti ca este Camera Deputatilor. Sper sa treaca foarte repede si de Camera Deputatilor si undeva intr-o luna, doua luni cel mai tarziu ar fi frumos politistii locali sa se bucure de drepturile pe care le merita. Este jenant ca Politist Local sa te duci acasa cu un salariu de 5 milioane lei, considerandu-se ca nu exista conditii speciale fata de un politist, un coleg de-al tau aflat tot in subordinea si in serviciul cetatenilor, dar aflat in subordinea Ministerului de Interne. Sunt multe alte proiecte si legi, dar l-am dat exemplu pe acesta pentru ca, direct este afectata si o mare parte a angajatilor din Primaria Slatina si din Primariile din alte orase mari din tara, in principal acolo unde sunt Politii Locale”, a spus senatorul social democrat citat de cotidianul de Slatina Gazeta Oltului – http://www.gazetaoltului.ro/gazeta-new/politica/senatorul-v-lcov-sus-ine–drepturi-egale-pentru-to-i-poli-i-tii–72d28cc7c2994a139d190c5fd7851156


              Demersul a fost initiat in 2012 de Forta Legii si sustinut de 50 de deputati PDL


              La inceputul anului 2012 am informat cititorii site-ului nostru despre demersul initiat de Uniunea Forta Legii (UFL) de modificare a art. 35 din Legea politiei locale nr. 155 / 2010, prin care politistilor locali sa le fie recunoscute conditiile deosebite si speciale de munca, intocmai ca si colegilor lor din politia nationala.


              Propunerea a apartinut Sindicatului National al Politiei Locale „Semper Lex”, avand sprijinul sindicatelor SNPV „Pro Lex”, SAP Forta Legii, SAP Olt Consilium” si al Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN.


              Demersul nostru a fost considerat indreptatit chiar de parlamentarii Puterii de atunci, initiativa noastra fiind introdusa la Camera Deputatilor prin deputatul PDL de Dolj Constantin Dascalu, cu sprijinul a 50 de deputati din arcul guvernamental de la vremea respectiva, inclusiv de ministrul Finantelor din Guvernul Boc, Gheorghe Ialomitianu.


              Mai multe despre acel demers puteti citi pe site-ul nostru: http://www.fortalegii.ro/comunicat.php?id=333


              Referitor la acest subiect, presedintele Forta Legii, dl. Ringo Damureanu, a declarat pentru site-ul nostru ca in opinia sa „atitudinea senatorului Valcov nu este singulara, ea reflecta pozitia actualei Puteri, sensibilizata la problemele politistilor locali prin demersurile insistente din partea Uniunii Forta Legii si a Confederatiei Meridian”, reamintind ca in ultimii 5 ani „actualul senator Valcov a fost partenerul nostru social, din postura de primar al Slatinei„. Domnul Damureanu a mai mentionat ca sprijinul UFL pentru politistii locali nu se opreste aici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*