Promisiune

              Achitarea salariilor in lunile noiembrie si decembrie 2011 pentru aparatul de specialitate al Consiliului Judetean (C.J.) Dolj, institutiile subordonate acestei autoritati si serviciile publice de sanatate si invatamant decontate prin intermediul C.J. Dolj, ramane o problema care inca nu si-a gasit solutia.


              Sindicatul Administratiei Publice Forta Legii, organizatie reprezentativa la nivelul administratiei publice din judetul Dolj a deschis inca de la inceputul anului 2011 un litigiu cu cele doua ministere care au aprobat plafoanele maxime pentru cheltuieli de personal pentru anul 2011 in cazul judetului Dolj si al C.J. Dolj, respectiv Ministerul Administratiei si Internelor si Ministerul Finantelor Publice  si cu ordonatorul principal de credite – C.J. Dolj, pentru a obliga primele doua sa aprobe si pe a treia sa aplice plafoane corespunzatoare care sa poata acoperi salariile pana la finele anului 2011. In absenta acestor aprobari, C.J. Dolj nu poate sa prevada suficiente fonduri pentru plata personalului, chiar daca ar dispune de sumele necesare.


              Parlamentul Romaniei a pasat insa aceasta responsabilitate, prin Legea nr. 13 / 2011, directiilor judetene ale finantelor publice, care pot aproba in cursul anului 2011 redistribuirea acestor plafoane intre unitatile administrativ-teritoriale.


             In cazul C.J. Dolj, suma pentru care este necesara aprobarea din partea DGFP Dolj este de 2.900 mii lei (29 miliarde lei vechi).


              Cu toate demersurile facute de organizatia noastra pe langa presedintele C.J. Dolj, Ion Prioteasa si directorul executiv al DGFP Dolj, Eugen Costel Calinoiu, problema salariilor nu si-a gasit nicio rezolvare pana la aceasta data.


              La finele saptamanii trecute, deputatul PDL de Dolj Constantin Dascalu (foto), membru in Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor, ex-vicepresedinte cu probleme economice al C.J. Dolj, a raspuns invitatiei Biroului Executiv al SAP Forta Legii de a participa la o discutie pe aceasta tema, la sediul Sindicatului. In urma intalnirii, vazand cat de defavorizat a fost judetul Dolj de Guvernul actual din punctul de vedere al cheltuielilor de personal, parlamentarul Puterii a promis Sindicatului tot sprijinul in vederea rezolvarii acestei probleme.


             Urmare a celor convenite cu parlamentarul PDL, reprezentantii SAP Forta Legii au depus luni o noua solicitare catre directorul general DGFP Dolj, atasata prezentului Comunicat, prin care au aratat principalele dificultati intampinate si au cerut modificarea in timp util a plafonului maxim aprobat Consiliului Judetean Dolj prin alocarea sumei solicitate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*