Cereri de executare

             
              In calitate de reprezentant legal al salariatilor, sindicatul a formulat actiuni in instanta in numele membrilor sai, obtinand hotarari judecatoresti favorabile si titluri executorii potrivit carora Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Dolj  a fost obligata sa le acorde acestora sume de bani pe o perioada de doi ani, respectiv 1 ianuarie 2008- 31decembrie 2009.


            DGASPC Dolj va plati salariatilor sai incepand cu anul 2012 drepturi banesti in cuantum de 74 lei lunar reprezentand drepturi speciale pentru refacerea capacitatii de munca si 7 lei  pe zi reprezentand contravaloare mesei calde, asa cum a fost prevazut in Contractul Clectiv de Munca la nivel de unitati de asistenta sociala incheiat pe perioada 2007-2009.


             In vederea acordarii drepturilor banesti la care au dreptul, organizatia noastra a inaintat cereri de executare în numele membrilor reprezentati, solicitand conducatorului institutiei publice angajatoare sa acorde salariatilor mentionati in cereri sumele de bani la care au dreptul, potrivit titlurilor executorii  atasate.


             Institutia publica a raspuns favorabil cererilor noastre, in sensul ca sumele vor fi prevazute in bugetul propriu al institutiei pe anii 2012, 2013 si 2014, in conformitate cu OUG nr. 113/2011 privind plata unor sume prevazute in titluiri executorii, urmand sa le plateasca dupa aprobarea bugetului de catre Consiliul Judetean Dolj.


             In situatia in care institutia publica nu va pune in executare de bunavoie hotararile judecatoresti, astfel încat sa acorde salariatilor prevazuti în dispozitivul hotararilor respectivele drepturi banesti, sindicatul va trece la executarea silita a acestora, conform legii.


              Atasam tabelul cu membri de sindicat in numele carora s-au formulat cereri de executare.


              In situatia in care exista membri de sindicat care nu se regasesc in tabelul atasat, acestea sunt rugati sa  sune la sediul sindicatului pentru a ne informa si a face demersurile necesare in timp util.
 


 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*