Protocol cu Seitan

Ministrul Muncii,  Mihai Constantin SEITAN si federatiile sindicale reprezentative la nivelul Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (MMFPS) au incheiat azi un Protocol referitor la repartizarea veniturilor suplimentare si la transparenta decizionala, inregistrat la minister cu nr. 3639 M.C.S. din 03.08.2010.


Uniunea Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual „Forta Legii”, a semnat Protocolul prin  presedintele federatiei, Ringo Damureanu.


Potrivit Protocolului, in vederea repartizarii veniturilor suplimentare (stimulentele) la nivelul intregului sistem institutional al MMFPS, organizatiile sindicale semnatare isi vor desemna reprezentantii pentru fiecare unitate aflata in subordinea sau sub autoritatea ministerului, care vor participa activ la repartizarea acestor venituri suplimentare pe subunitati, vor fi consultati si vor avea dreptul de a solicita explicatii cu privire la repartizarea nominala a acestor venituri. Aplicarea defectuoasa sau cu rea-credinta a prevederilor Protocolului va putea determina cercetarea discplinara sau administrativa a persoanelor responsabile.


Reprezentantii organizatiilor sindicale semnatare ale Protocolului vor fi invitati la sedintele de analiza a activitatii, pe care conducerea ministerului le va avea cu reprezentantii unitatilor aflate in subordinea sau sub autoritatea MMFPS. Reprezentantii desemnati de organizatiile sindicale semnatare vor fi invitati la sedintele de analiza la nivel de unitati si unitati subordonate.


Protocolul semnat azi va fi pus in aplicare printr-un Ordin al ministrului Muncii si va avea aplicabilitate in toate nivelurile organizatorice ale sistemului institutionalizat al MMFPS.


ATASAT – Protocolul nr. 3639 M.C.S. din 03.08.2010.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*