Radovan, la control !

Sindicatul Administratiei Publice Forta Legii a sesizat recent Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) cu privire la incalcarea drepturilor unor functionari publici membri in sindicatul nostru de catre primari.


In situatia descrisa de adresa noastra nr. 473 din 10.03.2010, am aratat incalcarea drepturilor doamnei Veta Ciausoiu de catre primarul din Radovan, jud. Dolj, solicitand interventia ANFP in sprijinul membrului de sindicat, in vederea suspendarii dispozitiei de eliberare din functia  publica pana cand, la cererea noastra, instantele de judecata vor constata nulitatea dispozitiei de sanctionare.


Conflictul dintre doamna Ciausoiu si primarul din Radovan s-a declansat dupa ce acesta din urma a emis adresa nr. 3343 din 14.12.2009, prin care ii comunica faptul ca functia publica pe care o detine a fost desfiintata incepand cu 1 ianuarie 2010, in urma Hotararii Consiliului Radovan nr. 78 / 2009. In urma demersurilor Sindicatului Forta Legii, prin care primarul a fost notificat de nelegalitatea demersului sau, acesta s-a vazut nevoit sa-si recunoasca eroarea si sa renunte la masurile dispuse impotriva membrului de sindicat.   


 In data de 17 februarie 2010, primarul rau-voitor a pornit un nou demers impotriva membrului de sindicat, emitand o noua dispozitie nr. 16 / 2010, prin care, incepand cu data de 29 martie 2010 s-a dispus incetarea raporturilor de serviciu ale dnei. Ciausoiu Veta.  Motivul gasit de primar pentru eliberarea din functia publica detinuta a fost de data aceasta calificativul nesatisfacator. Organizatia noatra sindicala a intreprins si de aceasta data masurile necesare pentru denuntarea abuzurilor acestui primar care nu se da la o parte din fata nici unei provocari pentru a-i inlatura pe salariatii incomozi, care nu-l sustin in afacerile ilegale desfasurate de acesta pe bani publici, dupa cum sustine salariata in cauza.


  ANFP, sub semnatura presedintelui Andras Szakal (foto), ne-a comunicat recent ca va efectua o „activitate de control” la nivelul Primariei mentionate.


Atasat – informarea ANFP cu privire la intentia de a efectua control la Radovan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*