Salarizare egala pe functii similare, la nivel MAXIM, din august 2016

Salarizare la nivelul MAXIM al fiecarei functii


Personalul bugetar care beneficiaza in prezent de salarii de baza mai mici decat cele stabilite la nivel maxim pentru fiecare functie/grad/treapta si gradatie va fi salarizat la nivelul maxim al salariului in cadrul institutiei publice, incepand cu luna august 2016, daca isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.


Aceasta este principala concluzie la care s-a ajuns marti, 17 mai a.c., in urma discutiilor purtate in ultimele doua saptamani intre Guvern si sindicatele reprezentative din Administratia publica si Asistenta sociala, la care a participat si Sindicatul Administratiei Publice “Forta Legii”, prin presedintele Ringo Damureanu (foto).


Prevederea va aparea in viitoarea OUG de modificare si completare a OUG nr. 57 / 2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, pe care Guvernul si primul-ministru Dacian Ciolos s-a angajat sa o promoveze pana la sfarsitul lunii in curs.


Un obiectiv important al SAP Forta Legii pentru anul 2016 este astfel atins


Egalizarea salariilor pe functii publice similare la nivel de unitate, la maximul aflat in plata, a fost o revendicare constanta a SAP-FL in negocierile purtate la Ministerul Muncii de la inceputul anului 2016 pana in prezent, in cadrul Comitetului interministerial si a Grupului de lucru aprobat de Guvern pentru imbunatatirea legislatiei privind salarizarea.


Revendicarea noastra isi gaseste solutia in proiectul de OUG de salarizare, incepand chiar din vara acestui an.


Este vorba de extrapolarea aplicarii prevederilor Legii nr. 71 / 2015 pentru toate categoriile de personal din administratie publica centrala si locala, servicii publice deconcentrate, primarii, consilii judetene, asistenta sociala, politie locala etc.


Negocierile vor continua, pentru solutionarea si a celorlalte probleme din sistemul public de salarizare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*