Salarizare in primarii

                   Uniunea Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual „Forta Legii” a cerut Guvernului modificarea OUG nr. 27 / 2015 in ceea ce priveste eliminarea conditiei privind plafonul cheltuielilor de personal, pentru ca ordonanta sa poata fi aplicata in marea majoritate a primariilor si consiliilor judetene, in sensul cresterii salariilor cu 12% in cursul anului 2015.


                  O astfel de modificare ar satisface necesitatea imperativa ca ordonanta sa devina aplicabila, conform principiului edictarii actelor normative, potrivit caruia legile sunt facute sa fie aplicabile, nu inaplicabile.


                   In opinia organizatiei noastre sindicale, conditia de incadrare in plafonul de cheltuieli de personal este satisfacuta prin chiar plafonul stabilit de ordonanta (12%), drept urmare nu ar mai fi necesar ca acest plafon sa fie stabilit conform OUG nr. 63 / 2010, emisã de Guvernul Boc, printr-un alt act subsecvent, respectiv printr-un ordin comun MFP-MDRAP, care ar avea putere juridica inferioara ordonantei de guvern.


                   Este important sa precizam ca aceasta solutie de deblocare a OUG 27 / 2015 a venit tocmai de la beneficiarii potentiali ai ordonantei – personalul din primarii si ordonatorii principali de credite – primarii.


Atasat prezentului comunicat veti gasi:


demersurile UFL catre Guvern, ministerele de resort si Confederatia Sindicala Nationala Meridian

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*