Salarizarea în administrația publică locală: Dezbaterea se mută în Parlament !

Problema reglementării legale a salarizării personalului din administrația publică locală se mută la Parlament. Cine sunt cei ce vor dezbate miercuri această temă? Vom avea sau nu grile de salarizare?

Până în prezent, salarizarea funcţionarilor publici şi a angajaților contractuali din familia ocupaţională „Administraţie” din consiliile judeţene, primării şi consiliile locale, dar și din instituţiile şi serviciile publice de interes local şi judeţean din subordinea acestora, s-a stabilit prin hotărâri ale consiliilor locale sau judeţene, după caz, în urma consultării organizaţiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate.

Este binecunoscut faptul că prin Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea, pentru această categorie de personal plătit din fonduri publice nu s-a reglementat prin lege salarizarea lucrătorilor din administrația publică locală, ci s-a lăsat la liberul arbitru și voința primarilor și consilierilor locali, iar acest lucru a determinat nenumărate situații de discriminări și abuzuri la adresa lucrătorilor din aceste instituții.

În acest sens, în urma nenumăratelor solicitări ale lucrătorilor din acest domeniu, Președintele Sindicatului Național ”Forța Legii”, Ringo Dămureanu, Deputat în Parlamentul României și Președinte al Comisiei pentru Constituționalitate din Camera Deputaților, vine să prezinte public proiectul de modificare și completare a Legii salarizării, cu grile și coeficienți, elaborat pe baza propunerilor specialiștilor, într-o dezbatere în care sunt invitate ministerele de resort, Agenția Națională a Funcționarilor Publici, structurile asociative și sindicatele reprezentative din Administrația publică locală, Poliția locală și Asistența socială.

Întâlnirea va avea loc miercuri, 15 februarie 2023, ora 14:00, la Parlament, corp B2, etaj 3, cam. 3115. Persoanele interesate pot solicita participarea la numărul de telefon 0766717278 – Luiza Ștefănel.

Marius Sepi, Președinte executiv

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*