Salarizarea în primării în anul 2023

Sindicatul Național ”Forța Legii” a avut vineri, la Muzeul de Artă – Palatul ”Jean Mihail” Craiova, o întâlnire de lucru cu reprezentanții secretarilor și contabililor din primării. Iată concluziile:

 Stabilirea salariilor de bază se va realiza începând cu 1 ianuarie 2023, ținând în mod obligatoriu seama de noul salariu minim pe economie garantat în plată, de 3000 lei, la care se vor aplica prevederile obligatorii privind tranşele de vechime în muncă, adică se vor acorda obligatoriu cele 5 gradaţii, pe bază de dispoziții, fără a fi necesar să se adopte hotărâri de consiliu local. Pentru restul funcțiilor publice și contractuale, în condițiile art. 11 din Legea-cadru nr. 153/2017, prin Hotărâre a Consiliului Local, cu consultarea prealabilă a organizației sindicale, se pot aproba în anul 2023 creșteri salariale, cu respectarea condiției ca nivelul veniturilor salariale să nu depăşească nivelul indemnizaţiei funcţiei de viceprimar. Organizația noastră sindicală reprezentativă participă activ la aceste consultări prevăzute de lege, propunând la cerere grile și salarii pentru toate funcțiile din organigramă pentru care avem înscriși membri de sindicat.

Toți funcţionarii publici şi personalul contractual din primării vor beneficia în anul 2023 de vouchere de vacanţă, în cuantum de 1.450 lei anual, şi de indemnizaţia de hrană în cuantum de 347 lei lunar.

Funcționarii publici și angajații contractuali din administrația locală pot primi prime de Crăciun, de Paști în cuantum de 300 lei. Cadourile în bani şi/sau în natură oferite de angajatori, inclusiv sub forma tichetelor cadou, sunt neimpozabile, în limita sumei de 300 lei pentru fiecare fiecare persoană, cu fiecare ocazie din următoarele: (a) cadouri oferite angajaţilor şi copiilor minori ai acestora, cu ocazia Paştelui, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase; (b) cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 Martie; (c) cadouri oferite angajaţilor în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia zilei de 1 Iunie.

În acest sens, organizația noastră a pregătit o Convenție cu fiecare angajator. Contactați-ne, în acest sens !!!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*