SALVATI CENTRUL DE CARDIOLOGIE CRAIOVA !

           Guvernul actual al Romaniei, printr-un proiect de hotarare de guvern initiat de Ministerul Sanatatii a declansat procesul de desfiintare a Centrului de Cardiologie Craiova, unitate cu pesonalitate juridica.


           Asociatia EURO-AGORA si societatea civila din Craiova au initiat un Apel catre Presedintele Romaniei, Traian Basescu, Primul-Ministru al Guvernului, Emil Boc, ministrul Sanatatii, Cseke Attila si catre deputatii si senatorii din Parlamentul Romaniei, pentru a face in cel mai scurt timp demersurile necesare, in conformitate cu atributiile functiilor detinute in stat si in temeiul legislatiei Romaniei si a Uniunii Europene privind drepturile bolnavilor, in vederea salvarii Centrului de Cardiologie Craiova de la desfiintare.


           Biroul Executiv al Sindicatului Administratiei Publice „Forta Legii” sustine public demersurile societatii civile craiovene si solicitam, prin prezentul apel, tuturor membrilor de sindicat, partenerilor sociali si colaboratorilor nostri, precum si membrilor familiilor acestora care au implinit 18 ani si au domiciliul in oricare din judetele Olteniei sa sustina acest demers prin semnarea Listei de semnaturi atasata prezentului Comunicat si expedierea acesteia la sediul nostru din Craiova, in cel mai scurt timp posibil.


           Aflata in subordinea Ministerului Sanatatii, Centrul de Cardiologie Craiova a fost infiintat in anul 2000 si are in componenta o sectie de cardiologie cu 90 paturi – compartiment de terapie intensiva coronariana, compartiment de cardiologie interventionala, cu laborator de cateterism cardiac, angiografie si posibilitati de electrofiziologie invaziva, compartiment cardiologie pediatrica 10 paturi – un ambulatoriu integrat – cu cabinet de consultatii, profilaxie primara, profilaxie secundara si recuperatorie – un laborator de analize medicale si o farmacie.


           Centrul de Cardiologie Craiova functioneaza cu respectarea normelor nationale si europene in domeniu, detine personal medical de inalta calificare, precum si dotarile tehnice necesare pentru a oferi cele mai bune conditii de ingrijire si tratament pacientilor.


           Activitatea Centrului de Cardiologie Craiova s-a dovedit a fi in conformitate cu standardele de eficienta atat medicala, cat si financiara. In anul 2009, in baza unui contract de finantare incheiat cu CAS Dolj pentru tratarea a 3.620 de cazuri, Centrul de Cardiologie Craiova a ingrijit 4.316 pacienti, iar in anul 2010, in baza unui contract de finantare incheiat cu CAS Dolj pentru tratarea a 3.004 cazuri, au fost ingrijiti 3.609 pacienti, respectandu-se toti indicatorii prevazuti de normele in vigoare.


           http://cccraiova.ro/index.php?pr=Home


           Centrul de Cardiologie Craiova ofera asistenta medicala de cardiologie pentru mii de bolnavi din cele cinci judete ale Olteniei, cat si pentru cazuri grave din alte zone ale tarii.


           Initiativa Ministerului Sanatatii de desfiintare a Centrului de Cardiologie Craiova este absurda, ilogica, nefundamentata medical sau financiar si va avea un grav impact asupra bolnavilor cardiaci din regiunea Oltenia.


http://www.youtube.com/watch?v=IHhfv867mLg 


http://www.youtube.com/watch?v=1PtpQk-s2ok 


http://www.youtube.com/watch?v=9_jwiUROxiQ


           Luatia atitudine! Semnati de urgenta Lista atasata! INIMA NU ASTEAPTA…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*