SUCCES DEOSEBIT IN JUSTITIE

Curtea de Apel Craiova a pronuntat PRIMA SOLUTIE DEFINITIVA cu privire la plata activitatii desfasurate de personalul bugetar in zilele de SAMBATA, DUMINICA SI SARBATORI LEGALE, pentru salariatii care lucreaza in ture.


             Prin Sentinta nr. 5024/2014 pronuntata in data de 30.09.2014 in Dosarul nr. 4615/63/2014, Tribunalul Dolj a hotarat sa oblige institutia angajatoare sa caluleze si sa plateasca cu titlu de despagubiri sumele reprezentand drepturile salariale pentru activitatea prestata de salariatii reclamanti in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale sau in zilele in care nu se lucreaza potrivit reglementarilor legale si care nu a fost compensata cu timp liber corespunzator, incepand cu 01.04.2011.


             Impotriva acestei sentinte a formulat apel institutia angajatoare.


             Curtea de Apel Craiova a respins ca nefondat apelul formulat de institutie impotriva solutiei pronuntate de Tribunal. Decizia nr. 779/2015 pronuntata joi, 12.02.2015, este definitiva.


             Solutia este foarte importanta, deoarece pana acum nu exista nicio solutie definitiva in aceasta chestiune, putand sa constituie practica judiciara pentru cauzele urmatoare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*