Televiziunea RTS Severin a renuntat a-si face ilegal audienta pe seama marcii noastre

In urma cu o saptamana am anuntat ca mai multi membri de sindicat „Forta Legii” din Drobeta Tr. Severin ne-au contactat duminica, 21 martie a.c., dupa ora 18.00, informandu-ne ca, la ora respectiva, la postul de televiziune RTS din Severin a debutat o emisiune intitulata „Forta Legii„, prin care realizatorii declarau ca si-ar dori sa prezinte severinenilor viata de politist, „dincolo de aparente”, moderata chiar de purtatorul de cu­vant al Inspectoratului de Po­litie a judetului Mehedinti, Andreea Dobre.


Intre patronii postului de televiziune mentionat, potrivit Evenimentului Zilei, rolul principal il are senatorul PD-L Mihai Staniosoara, fost consilier prezidential pe probleme de aparare, ordine publica si siguranta nationala, fost deputat si fost ministru al Apararii Nationale in Guvernul Boc din 2009, prin intermediul sotiei sale.


Problema a fost ca nici patronii postului de televiziune, nici realizatorii emisiunii si nici macar sefii IPJ Mehedinti, co-realizatori ai emisiunii, nu pareau interesati daca utilizeaza legal denumirea sub care isi desfasoara indraznetul „proiect media”.
Marca FORTA LEGII este protejata impotriva utilizarii ilegale, fiind inregistrata inca din anul 2007 la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), proprietarul acesteia fiind Sindicatul Administratiei Publice Forta Legii, cu sedii in Craiova si Bucuresti, care are membri si in Drobeta Tr. Severin.


Politia Judetului Mehedinti si postul de televiziune RTS Severin ar fi trebuit sa ceara acceptul proprietarului marcii, inainte de a o utiliza. In caz contrar, acestia puteau fi pasibili de daune, care vor fi stabilite de Justitie.


Mihai Stanisoara a mai fost implicat recent intr-un scandal mediatic, legat de difuzarea unor spoturi publicitare pentru compania Energy Holding, la aceeasi televiziune RTS, de pe urma careia firma de televiziune ar fi incasat zeci de mii de euro de pe urma firmei pe care presedintele Traian Basescu a catalogat-o drept una „a baietilor destepti din energie”, din cauza unor contracte netransparente cu statul, incheiate fara licitatie, dupa cum informeaza site-ul http://comentopedia.ziare.com/mihai-stanisoara/#Televiziunea__baietilor_destepti_


Mai mult decat atat, IPJ Mehedinti si RTS Severin si-au facut si reclama la emisiunea cu titlul furat: http://www.informatiadeseverin.ro/ids/eveniment/for-a-legii-un-nou-proiect-indr-zne-la-televiziunea-severin.html 


cu toate ca adevarata premiera a emisiunii „Forta Legii” a avut loc in aceeasi saptamana, cu patru zile mai devreme, la Televiziunea G-TV din Craiova.


In urma anuntului nostru, postul de televiziune RTS Severin ne-a comunicat, printr-un fax, ca isi recunoaste greseala si ca de la momentul la care au luat cunostinta de aspectul semnalat de noi nu au mai utilizat denumirea „Forta Legii” pentru emisiuni pe care le difuzeaza. Comunicatul este semnat de Ana-Maria Urziceanu, directorul postului de televiziune.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*