Tribunalul l-a obligat pe Chiata la despagubiri

Anuntul nostru de saptamana trecuta, potrivit caruia directorul tehnic al C.J. Dolj, VC Chiata, va fi eliberat din functia publica de conducere si reincadrat ca debutant pe o functie de executie, pe durata nedeterminata, a fost o gluma de 1 Aprilie!


„Batranelul de aproape 70 de ani”, este inca mentinut ca director al Directiei Tehnice a Consiliului Judetean Dolj, cu toate ca a depasit de multa vreme varsta prevazuta de lege pentru pensionare la limita de varsta!


Domnul Stanescu-Chiata este mentinut ca director chiar daca, recent, prin sentinta pronuntata la data de 3 martie a.c. in dosarul nr. 15846 / 63 / 2008, Tribunalul Dolj l-a gasit vinovat pe directorul tehnic de prejudicii aduse institutiei si l-a obligat la plata unor despagubiri de 13.467 si, respectiv, 478 lei.


VC Chiata a fost trimis in judecata de Curtea de Conturi, acuzat ca a facut plati nelegale catre diverse firme, in suma de peste 730.000 de lei, in principal catre societatea de constructii a fostului consilier judetean Constantin Caminof, care a lucrat pe drumul Filiasi-Melinesti. Venituri la bugetul judetului incasate necorespunzator din taxa de construire, material de constructii platit la pret triplu fata de cat face, inchirierea domeniul public la pret de nimic sau umflarea unor cheltuieli de transport pentru reparatii si modernizari de drumuri – acestea au fost descoperite de Curtea de Conturi la controalele efectuate in 2007 si 2008 la CJ Dolj. Prejudiciile totale descoperite de controlorii financiari au batut spre 900.000 de lei, dar o parte din bani au fost recuperati de institutie, chiar in timpul controlului. Restul pagubei produse Consiliului Judetean Dolj, in suma de 730.833 de lei, a fost imputata unor angajati de seama ai institutiei, in frunte cu dl. Chiata.


Chiata: Daca instanta va decide ca sunt vinovat, sa ma lege !!


Inainte de a afla solutia instantei, considerandu-se… “nevinovat”, dl. Chiata declara: „Nu au fost decontate sume mai mari de bani, cu atat mai mult, cantitatile pentru o anumita lungime a drumului nu au fost decontate de doua ori“. „Este mai degraba o chestiune tehnica si nu financiara. (…) Instanta hotaraste si, daca va decide ca am fost noi vinovati, atunci sa ne impute suma, sa ne puna sechestru pe case, pe masini sau sa ne lege. Dar pana atunci…“.


Potrivit sentintei mentionate, Chiata mai are posibilitatea recursului. Care va fi judecat de Curtea de Apel Craiova.


Dar pana atunci…“, inca mai ramane director “fara limita”… de varsta !


Despre directorul cu nasul grena si altele din ispravile sale, vom mai scrie in continuare!


ULTIMA ORA. Surse de la varful judetului Dolj sustin ca pana la sfarsitul acestei sapatamani presedintele Ion Prioteasa are intentia sa-l elibereze pe Chiata din functia publica de conducere pe care o detine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*