Unificare sindicala

Intr-o perioada de restriste si dezbinare, precum cea pe care o traversam, se mai intampla si lucruri pozitive.

Biroul Executiv al Uniunii Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual FORTA LEGII a primit recent, din partea Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor PRO LEX, o cerere de afiliere la federatia sindicala.

SNPV Pro Lex, condus de dl. Vasile Lincu, este in prezent cel mai mare sindicat al politistilor din Romania, cu peste 17.000 membri de sindicat activi, din care cca. 13500 sunt politisti.

SNPV Pro Lex este afiliat totodata la Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN, din care face parte si Uniunea Forta Legii, presedintele UFL, dl. Ringo Damureanu, indeplinind si functia de Secretar confederal al CNS Meridian.

Unirea fortelor celor doua puternice structuri sindicale are loc, astfel, si in drept, dupa ce a avut loc mai intai in fapt, la data de 22 Nov. 2008, cu ocazia mitingului sustinut in comun in Piata Constitutiei, din fata Palatului Parlamentului, miting la care au participat peste 2000 de politisti, functionari publici si personal contractual.

Prin afiliarea SNPV Pro Lex la Uniunea Forta Legii, UFL va devine cea de-a treia federatie sindicala din Administratia publica din Romania, reprezentativa potrivit numarului membrilor de sindicat, urmand sa sustina interesele nu doar ale politistilor din politiile nationala si comunitare, ci si ale functionarilor publici si personalului contractual din consilii judetene si primarii, servicii publice de interes judetean si local, servicii deconcentrate, protectia consumatorilor, inspectia de sanatate publica, asistenta sociala si protectia copilului, asistenta medico-sociala, case de pensii, directii de cultura, evidenta populatiei, directii agricole si de dezvoltare rurala, vami etc.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE SI RELATII PUBLICE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*