Vremuri grele pentru Administratia Locala

In cadrul intalnirii federatiilor sindicale afiliate Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN cu Grupul parlamentar al Partidului Democrat-Liberat (PD-L), desfasurata ieri, la Parlament, secretarul general al PD-L, Mircea Nicu Toader (foto), lider al grupului parlamentar a anuntat ca Guvernul va elabora, pana saptamana viitoare standardele de cost pentru Administratia publica locala.


Standardele de cost vor stabili o corelatie intre responsabilitati, cel mai probabil in functie de numarul de locuitori, si costurile pe care statul le aproba in ceea ce priveste stabilirea bugetului de functionare. Practic, aceste sume vor conditiona implicit si numarul de salariati din fiecare primarie.


Mentionam ca pana in prezent niciunul dintre ministerele de resort, nici Ministerul Administratiei si Internelor si nici ministerul Finantelor Publice sau Ministerul Muncii nu au supus discutiilor, in cadrul Comisiilor de Dialog Social, acest proiect.


Initiativa principalului partid de guvernamant vine intr-o perioada foarte grea pentru salariatii din primarii si consilii judetene, in care au pierdut toate celelalte drepturi salariale, aflandu-se in prezent in litigii cu angajatorii pentru recuperarea drepturilor de care actuala guvernare i-a privat de la inceputul anului 2010.


Potrivit unei decizii recente a Biroului Executiv al Uniunii Forta Legii, in cursul lunii aprilie a.c., angajatii din administratia locala vor protesta in municipiile resedinta de judet impotriva masurilor extrem de restrictive la care au fost supusi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*