Zona de securitate. Unde s-a ajuns in Romania!….

Un incident fara precedent s-a petrecut azi in Palatul Administrativ al judetului Dolj din Craiova, unde reprezentantul in teritoriu al Guvernului Boc, prefectul de Dolj Eugen Georgescu (foto) l-a alergat pe holuri pe liderul Forta Legii, dl. Ringo Damureanu, secretar confederal la nivel national al Confederatiei Sindicale Nationale Meridian.


Intr-o convorbire purtata telefonic ieri-seara cu dl. Eugen Georgescu, acesta mi-a transmis ca doreste sa avem o discutie «cu condescendenta». Am mers cu aceasta intentie azi, in jurul orelor 13.45, catre biroul domnului prefect. Holul dinaintea antecamerei sale se termina cu doua colante lipite pe usa pe care scrie: «Cabinet Prefect» si «Zona de securitate Clasa I». In spatele usii intredeschise se afla dl. Georgescu, pe care l-am auzit vorbind. Ma gandeam sa fac o fotografie cu telefonul mobil celor doua colante cand a aparut dl. Georgescu, care initial a vrut sa ma prinda de brat, apoi a alergat cu toata viteza dupa mine pe holurile Prefecturii. Mai multi jurinalisti de la presa locala au auzit sau au vazut incidentul. Inainte de a parasi cladirea, un colonel care s-a prezentat a fi sef al inspectoratului judetean de jandarmi (IJJ) m-a oprit, sustinand ca l-a sunat prefectul si a dispus sa ma retina «pentru a lamuri situatia». Am obiectat impotriva unei retineri abuzive, fara mandat si am cerut explicatii. Colonelul a plecat la prefect. Peste cateva minute prefectul a parasit cladirea inaintea mea, reamintindu-i sefului IJJ ca asteapta «raportul»…, a declarat dl. Damureanu pentru FortaLegii.ro.


Biroul Executiv al Uniunii Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual „Forta Legii”, reprezentativa la nivel national pe ramura Administratie Publica, si-a exprimat dezacordul total fata de conduita domnului Eugen Georgescu in calitate de prefect, reprezentant la nivel local al Guvernului si nu va tolera pe viitor astfel de manifestari, nedemne pentru un inalt al Statului.


Gestul de azi al domnului Georgescu reprezinta o atitudine antisindicala evidenta, o noua incercare, pe care nu o putem tolera, a reprezentantului Guvernului de a intimida reprezentantii unei structuri sindicale democratice.


Pentru toate faptele din ultima perioada ale domnului Eugen Georgescu indreptate impotriva organizatiei noastre sindicale si a dreptului constitutional la greva al salariatilor pe care ii reprezentam, vom sesiza Comisia de disciplina pentru inaltii functionari publici si vom formula plangere penala impotriva sa.


Reamintim ca dl. Georgescu a devenit inalt functionar public dupa ce a detinut numai 3 zile o functie publica. Acesta a cerut recent sefilor de institutii sa tina „o evidenta exacta” a angajatilor bugetari din Dolj care au semnat pentru greva generala din 31 mai 2010, cerandu-le sa atace in instanta orice manifestare sindicala, amenintandu-i cu pierderea functiilor de conducere pe care le detin. Dl. Georgescu a emis un ordin prin care a reglementat „zone de securitate” in Palatul Administrativ si un alt ordin in vederea „verificarii respectarii conditiilor legale” de organizare a grevei din 31 mai a.c., dupa ce s-a pronuntat in prealabil si a anuntat ca greva „nu a fost si nu este legal inregistrata”. In timpul grevei, dl. Georgescu a decis sa dezlipeasca afisele din Palatul Administrativ prin care se anunta greva generala si a dat ordin ca liderul de sindicat sa vina la el. Pe liderul Forta Legii l-a amenintat cu procese in urma recentelor actiuni sindicale.


Articole de presa despre incident:


http://www.adevarul.ro/locale/craiova/Craiova-_Unde_s-a_ajuns_in_Romania-_sindicalist_fugarit_de_prefectul_de_Dolj_pe_holurile_Palatului_Administrativ_0_276572753.html 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*