Alexandra Gocea, disponibilizata anul trecut, s-a intors vineri la serviciu

                 Alexandra Gocea, ingrijitoare la Consiliul Judetean Dolj, s-a intors vineri la lucru, dupa ce in vara anului trecut a fost disponibilizata. Angajatorul sau, Directia Judeteana de Paza si Servicii (DJPS) Dolj, a dispus concedierea femeii dupa ce Consiliul Judetean Dolj, in temeiul OUG nr. 63 / 2010, prin Hotararea nr. 178, a concediat trei ingrijitoare ale institutiei si peste 100 de agenti de paza.


                 Disponibilizarea colectiva dispusa prin HCJ Dolj nr. 78 / 2010 a fost anulata de Justitie, in mod irevocabil, la cererea Sindicatului Administratiei Publice Forta Legii. In urma acestui succes, tot mai multi „viteji” din conducerea judetului Dolj, intre care si prefectul Eugen Georgescu sau secretarul judetului, Gheorghe Barbarasa, s-au aratat, incercand sa-si aroge diferite merite. SAP Forta Legii a chemat singura in judecata atat Institutia Prefectului judetului Dolj, cat si Consiliul Judetean Dolj si subordonata acestuia DJPS. Pentru lamurirea deplina a tuturor, atasam prezentului Comunicat sentinta judecatoreasca irevocabila.


                 Pe langa cele trei femei de serviciu, mai multi agenti de paza, printre care Lucian Curcan, Ionel Talanga, Stelian Ghitea sau Florea Mirsanu, s-au intors sau urmeaza sa se intoarca in aceste zile la serviciu, urmand sa beneficieze de salariile pentru toata perioada de la concediere pana la reintegrare. In total, fiind vorba de 20 de persoane.


                 Tot „efortul” acestora dupa ce si-au primit deciziile de concediere a fost de a formula un memoriu catre Sindicat, insotit de copia deciziei, prin care au mandatat organizatia sa efectueze in numele lor toate procedurile in Justitie, pana la reintegrarea in munca. Dupa tot acest rastimp, in urma proceselor castigate, au fost chemati de institutie sa-si reia locurile de munca.


                 Cauza castigata impotriva Consiliului Judetean Dolj a fost sustinute cu succes in fata instantei de cons. jur. Nicoleta Baloiu, din cadrul SAP Forta Legii. Procesele individuale ale salariatilor impotriva angajatorului DJPS au fost sustinute de dna. cons. jur. Claudia Epure, Secretar general al SAP Forta Legii.


                 Din pacate pentru ei si familiile lor, cea mai mare parte din agentii de paza concediati colectiv in 2010 si-au platit scump naivitatea, cu locul de munca. Dupa ce au fost indemnati, prin grija conducerii, sa paraseasca Sindicatul cu doar cateva saptamani inainte de disponibilizare, acestia au fost pacaliti pentru a doua oara dupa concediere, cand, pentru a-i face sa piarda termenul legal de 30 de zile in care puteau face contestatie, li s-au facut oferte amagitoare pentru alte societati de paza sau ca vor reveni curand daca nu vor contesta concedierile. Rezultatele au fost exact invers. Doar cei care au contestat se intorc la munca, fara exceptie. Iar cei care nu au contestat in termenul legal nu o mai pot face in prezent.


                 In aceasta perioada, directorul DJPS Constantin Dobrescu (foto), isi freaca mainile de bucurie la gandul amagitor ca locurile celor care nu se mai pot intoarce in institutie, vacante in statul de functii, vor putea fi ocupate… prin concurs.


                 „Militianul” cascaval viseaza…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*