Asistenta din partea World Bank

Comisia bipartita constituita prin Ordinul Ministrului Muncii nr. 1774 / 2009 pentru a propune modificarea Legii cadru de salarizare nr. 330 / 2009, s-a intrunit astazi, pentru prima oara avand asigurata asistenta tehnica din partea Bancii Mondiale. In componenta Comisiei bipartite sunt reprezentate atat ministerele de resort, cat si confederatiile sindicale reprezentative.


O echipa de experti britanici ai Bancii Mondiale condusa de dl. Malcon Green a participat la sedinta de lucru a Comisiei bipartite, astazi, intre orele 10.00 si 14.00, la Sala Albastra din cadrul Centrului de Conferinte al Institutului National de Statistica.


Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN a fost reprezentata prin dl. Ringo Damureanu, secretar confederal, presedinte al Uniunii Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual „Forta Legii”, membru in Comisie. Partea sindicala a fost reprezentata la sedinta de azi, de asemenea, prin dl. Bogdan Hossu, presedintele Confederatiei Nationale Sindicale Cartel Alfa.


Mesajul delegatiei britanice a fost ca scopul activitatii comisiei bipartite trebuie sa devina implementarea principiului „salariu egal la munca egala”, pentru care expertii Bancii Mondiale isi vor pune la dispozitie cunostintele si experientele anterioare.


Referitor la costul implementarii acestui sistem, dl. Green a afirmat ca pentru a putea implementa in Romania un sistem modern de gestiune a resurselor umane si salarizarii bugetare in mod unitar ar trebui cel putin 5 milioane euro.


Comisia se va reuni din nou joi, 4 februarie 2010, pentru a continua analiza sistemului de salarizare.


Materialele supuse analizei de expertii Bancii Mondiale sunt prezentate atasat prezentului comunicat.


Reprezentantii compartimentelor de resurse umane sau membrii de sindicat interesati pot face propuneri pe marginea acestor materiale pana joi, orele 14.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*