Au inceput protestele in Administratia Publica

In Administratia Publica, federatiile sindicale se pregatesc de proteste.


Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia (FNSA), cu sediul la Cluj, condusa de dl. Valer Suciu, reprezentativa la nivelul ramurii Administratie Publica, afiliata la Confederatia „Cartel Alfa”, este prima care a stabilit un calendar al actiunilor de protest de la inceputul acestui an. Calendarul FNSA a început azi cu o greva de avertisment, a însemnat întreruperea activitatii intre orele 8.30 si 10.30. Protestele FNSA sunt programate sa continue pe 9 februarie, cu pichetarea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) si Ministerului Muncii (MMFPS), urmand ca din 12 februarie sa fie declansata greva generala pe termen nelimitat.


Si alte sindicate din Administratie, Sanatate si Invatamant, reunite în asa-numita „Alianta Bugetara„, au anuntat ca sunt în curs de a stabili un program al actiunilor de protest în perioada imediat urmatoare, cel mai probabil maine.


Uniunea Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual „Forta Legii”, federatie sindicala reprezentativa la nivelul Administratiei Publice, nu a stabilit înca un calendar al actiunilor de protest.


Cel mai probabil acest lucru ar urma sa se întample vineri, 5 februarie, cu ocazia sedintei Consiliului National al Uniunii Forta Legii, care se va desfasura la Rm. Vâlcea, la care vor participa sindicatele afiliate din administratia publica locala, servicii publice, asistenta sociala si protectia copilului, protectia consumatorilor, inspectorate de protectia plantelor, impozite si taxe locale, case de asigurari de sanatate, directii de sanatate publica, inspectorate teritoriale de munca etc., dar si sindicatul national al politistilor si vamesilor, afiliat federatiei noastre.


Biroul Executiv al Uniunii Forta Legii sustine în totalitate revendicarile formulate de sindicatele bugetare, în general, si din administratie, în special, apreciind ca politica actualului Guvern nu a adus salariatilor din România decât saracie, lipsa de speranta si deznadejde.


Uniunea Forta Legii, care a participat la toate actiunile de protest la nivel national, manifesta în momentul de fata prudenta în ceea ce priveste participarea la actiunile de protest deja anuntate, din cauza faptului ca unii lideri ai altor structuri sindicale par mai degraba interesati de obtinerea unui capital de imagine pentru ei sau organizatiile lor, si mai putin de o abordare serioasa, solidara, care sa unifice si nu sa divizeze miscarea sindicala, si care sa aiba sanse reale în recâstigarea drepturilor lucratorilor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*