Avansare in salarizare

              Mai multi functionari publici incadrati pe fostele trepte de salarizare 2 si 3 si care nu au mai avansat de mai bine de doi ani s-au adresat in ultima perioada organizatiei noastre, plangandu-se de discriminare fata de colegii lor care au avansat in cadrul vechilor trepte de salarizare, invocand principiul potrivit caruia persoanele incadrate in institutiile publice pe functii de acelasi fel trebuie sa beneficieze de un tratament unitar, fara discriminari.


              Sindicatul Administratiei Publice „Forta Legii” a atras public atentia ca de patru ani continua sa se aplice vechiul sistem de salarizare, abrogat la finele anului 2009.


              Asa-numitul „sistem unitar”, aprobat prin Legea-Cadru nr. 330 / 2009, reiterat prin actuala Lege-Cadru nr. 284 / 2010 si legile speciale anuale, nu a intrat pana in prezent in vigoare.


              Nici fosta guvernare, nici actuala coalitie, nu au raspuns favorabil la solicitarile repetate ale sindicatelor de a pune in aplicare sistemul reformat de salarizare in domeniul bugetar, invocand dificultati financiare.


              In toata aceasta perioada, salariatii bugetari au indurat numai obligatiile din vechiul si din noul sistem de salarizare, nicidecum si beneficiile vechiului sau noului sistem.


              Biroul Permanent Executiv al Sindicatului Administratiei Publice „Forta Legii” a decis sa acorde sprijin tuturor functionarilor publici membri de sindicat care indeplinesc conditia de vechime pentru avansarea in vechile trepte de salarizare.


              Functionarii publici incadrati in treapta de salarizare 2 sau  3, care au avut ultima avansare in treapta in urma cu mai mult de doi ani vor putea solicita conducatorilor institutilor publice angajatoare, sa le asigure o salarizare similara cu cea a functionarilor publici incadrati pe functii de aceeasi clasa si grad profesional, prin avansarea in cadrul fostelor trepte de salarizare.


           In situatiile in care conducatorii institutiilor publice nu vor raspunde favorabil la aceste cereri ale membrilor de sindicat, in baza imputernicirilor scrise din partea acestora, sindicatul va putea introduce in acest sens actiuni in instanta.


              Fiecare functionar public membru de sindicat Forta Legii care indeplineste conditiile aratate mai sus, poate completa formularul atasat prezentului comunicat, in doua exemplare, pe care il va inainta mai intai catre unitatea angajatoare, iar cel de-al doilea exemplar original, cu dovada inregistrarii la unitate il va inainta catre sindicat, urmand ca organizatia sa intreprinda demersurile necesare, in baza imputernicirii, in numele acestora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*