O amagire dezumflata

             Prin Decizia nr. 21 pronuntata luni, 18 noiembrie 2013 in Dosarul nr.16 / 2013, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis recursul in interesul legii formulat de procurorul general al Parchetului de pe langa ICCJ, Tiberiu Mihail Nitu, stabilind ca in interpretarea si aplicarea dispozitiilor art.8 din Legea nr.285 / 2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului bugetar, premiul anual (al treisprezecelea salariu) pentru anul 2010, prevazut de art. 25 din Legea nr. 330 / 2009 a fost inclus in majorarile salariale stabilite pentru anul 2011, acest premiu anual nemaiputand fi acordat in forma supusa vechii reglementari.


             Sindicatul Administratiei Publice „Forta Legii” a sustinut in instanta acordarea acestor drepturi inca din anul 2011, pentru toti membrii de sindicat care au solicitat aceste drepturi banesti, insa instantele competente de conflicte de munca si contencios administrativ au respins irevocabil aceste cereri.


             Aceasta reglementare pune definitiv capacul acestei chestiuni care framanta multi salariati bugetari in ultima perioada, dupa ce cateva instante din tara, precum tribunalele Vrancea si Bacau sau curtile de apel Cluj si Ploiesti admisesera cateva astfel de spete, in timp ce aproape toate celelalte tribunale si curti de apel din tara respinsesera aceste actiuni.


             Potrivit dispozitiilor art. 517 alin. 4 din noul Cod de procedura civila, decizia ICCJ devine obligatorie pentru toate instantele din Romania, astfel ca si instantele care au fost mai favorabile bugetarilor vor fi obligate sa se alinieze acestei solutii.


TEXTUL Recursului in interesul legii: http://mpublic.ro/recursuri/2013_civil/rc_23_08_2013.htm 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*