Premii VIP in Romanati

       Presedintele Forta Legii, Ringo Damureanu, a fost premiat pentru excelenta de catre prestigioasa revista VIP, care l-a apreciat astfel pentru fondarea Casei de Ajutor si a organizatiilor sindicale din structura Forta Legii, pentru propunerea care a revolutionat admiterea in liceele din Romania, sistemul propus de domnia sa aplicandu-se din anul 2001 pana in prezent, dar si pentru sprijinul pe care il acorda persoanelor in nevoie, inclusiv din tinutul fostului judet Romanati.


       Evenimentul a avut loc duminica, 17 noiembrie 2013, premiile fiind acordate de prestigioasa revista in cadrul unei editii speciale a Galei Premiilor VIP, moderata de prezentatoarea tv Cristina Dimulescu de la Olt-TV si de actorul caracalean Serban Chiosan.


       Intitulata “Romanati, inima Olteniei”, gala s-a desfasurat la Casa de Cultura “Tudor Gheorghe” din comuna Izbiceni, jud. Olt, in cadrul sau fiind premiate personalitati publice, adevarate modele si valori in societate, care isi au radacinile pe meleaguri romanatene.


       Gala a incheiat seria de manifestari organizate in cadrul celei de-a doua editii a „Saptamanii Culturale Romanati„, desfasurata in perioada 13 – 17 noiembrie 2013, perioada in care romanatenii au avut parte de manifestari culturale, artistice si sportive, prin care Asociatia pentru promovarea valorilor Romanatiului „Iancu Jianu” si Fundatia „Amfiteatru” au urmarit promovarea culturala si identitara a comunitatii din acest tinut geografic si istoric.


       Proaspatul premiat a declarat pe pagina personala de Facebook: „Sunt nascut intr-o comuna dunareana, riverana fostului judet Romanati, unde am aflat inca din anii copilariei despre vechiul tinut al Romanatiului. In Dictionarul Geografic al fostului judet Romanati, publicat de Al. Odobescu in anul 1888, reeditat de Asociatia Socio-Culturala „Iancu Jianu” in 2012, am gasit originea numelui pe care il port cu cinste: Damuri era numele unui sat de langa Cilieni – Romanati. Dealtfel, acest nume este si acum intalnit pe meleaguri romanatene – la Visina, Stefan cel Mare, Ianca etc. Intre prieteni, colegi si colaboratori, multi sunt romanateni, oameni inimosi si proaspeti la minte„.


       Ringo Damureanu nu este la primul premiu de acest fel. La inceputul anului 2012 cotidianul regional „Editie Speciala de Oltenia” acordandu-i titlul „personalitatea anului in Oltenia” pentru anul 2011, dupa sondarea cititorilor.


       Atasat prezentului comunicat puteti gasi imagini de la eveniment, precum si diploma de excelenta.


        Mai multe despre eveniment, asa cum l-a descris presa, cititi pe:


http://www.gazetaoltului.ro/gazeta-new/cultura/personalit–i-romana-ene–premiate-la-gala-premiilor-vip-din-izbiceni-9e608f1a640d4117a5c64e76c7fa1695


http://www.gazetanoua.ro/index.php?mod=stiri&id=23500&title=Premiantii-Galei-VIP-de-la-Izbiceni.html


http://www.comunicatemedia.ro/tiparire_comunicat.php?id=63996


http://jurnaldeziarist.blogspot.ro/2013/11/personalitati-romanatene-premiate-la.html

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*