Comunicat

Guvernul Emil Boc urmeaza sa isi asume azi raspunderea in fata Parlamentului pe trei pachete de legi controversate: legile educatiei, ale salarizarii unice si restructurarii agentiilor guvernamentale. Angajarea raspunderii asupra Proiectului de lege privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice urmeza sa aiba loc la ora 17.00 si va fi urmata de angajarea raspunderii asupra Proiectului de lege privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International.

Presedintele Traian Basescu, va rosti un mesaj in Parlament tot astazi, la ora 19:00 „cu privire la principalele probleme politice ale natiunii”. Partidul National Liberal a anuntat ca va boicota sedinta celor doua Camere ale Parlamentului, in care premierul isi va asuma raspunderea. In cazul in care nu va exista cvorum, primul ministru nu va putea sa isi asume raspunderea guvernului in fata Parlamentului. Daca acest demers esueaza, liberalii se gandesc la alte doua solutii pentru blocarea legilor: contestarea la Curtea Constitutionala si, daca UDMR se razgandeste, depunerea a trei motiuni de cenzura.

Conservatorii au anuntat ca vor purta bandelore albe in semn de protest.

La ora la care executivul isi va asuma raspunderea pe cele trei legi, peste 6.000 de oameni vor picheta Palatul Parlamentului: profesori, functionari publici si cadre din sistemul sanitar, nemultumiti de legea unica a salarizarii. O delegatie de lideri ai Sindicatului Administratiei Publice „Forta Legii” va participa azi la pichetarea Parlamentului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*