Comunicat

Conditiile de munca si de viata ale politistilor s-au deteriorat puternic in ultima perioada, din cauza poastei salarizari, cu implicatii majore asupra familiilor acestora, a statutului social, si nu in ultimul rand asupra ordinii si sigurantei publice.

Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor (SNPV) „Pro Lex”, reprezentativ la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor, avand peste 15.000 de politisti membri de sindicat, afiliat la Uniunea Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual FORTA LEGII, a hotarat organizarea si desfasurarea de actiuni de protest, marti 11.08.2009, intre orele 10,00 – 12,00, cu mitinguri in marile orase din tara, ca forme de protest la situatia in care se afla Politia Romana si politistii, prin neacordarea de catre actualul Cabinet a resurselor financiare necesare desfasurarii activitatii profesionale si platii drepturilor salariale prevazute de lege.

Justificarea urgentei acestor actiuni sindicale este data de urm?toarele revendicari:

  • neplata compensatiilor de chirie
  • neacordarea primelor de vacant? si a normei de echipament
  • neplata si necompensarea cu timp liber a orelor suplimentare efectuate de la inceputul anului
  • iminenta sc?dere a veniturilor politistilor cu 20%
  • lipsa logisticii minime la locurile de munca (birouri, consumabile pentru copiatoare si imprimante, pixuri, coli de scris etc.)
  • situatia incerta a locurilor de munca pentru politistii de frontiera din sudul tarii

SNPV „Pro Lex” recomanda politistilor membri de sindicat sa nu mai efectueze ore suplimentare decat cu acordul scris al sefului ierarhic superior si numai dupa plata sau compensarea cu timp liber a orelor suplimentare deja efectuate.

SNPV „Pro Lex” a adresat invitatia de a participa alaturi de noi la mitingurile organizate, atât in Bucuresti, cat si in tara, tuturor politistilor, indiferent daca sunt sau nu membri ai Sindicatului nostru, pentru sustinerea cauzei politistului roman.

Intrucat problemele si revendicarile sunt comune, SNPV „Pro Lex” sustine in acelasi timp in toata tara formele de protest mentionate, care sunt autorizate si organizate.

Pentru a nu perturba bunul mers al institutiilor publice, la mitinguri vor participa doar politisti aflati in timpul liber.

Uniunea Forta Legii sustine public toate revendicarile politistilor si actiunile organizate de Sindicatul „Pro Lex”.

Uniunea Forta Legii considera ca actuala guvernare este continuatorul fidel al politicii impotriva Politiei Romane si a politistilor inceputa de Ion Iliescu in 1990.

Uniunea Forta Legii apreciaza ca instituirea statului de drept in Romania trebuie sa inceapa cu politistul, care este primul reprezentant al Legii, in relatia cu cetateanul, si care trebuie sa fie profesionist, incoruptibil si demn.

Uniunea Forta Legii va milita pentru onoarea politistului roman si pentru credibilizarea Politiei Romane ca institutie a statului de drept.

BIROUL EXECUTIV AL UNIUNII FORTA LEGII

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*