Dialog Social pe tema concedierilor

Azi, la sediul Ministerului Administratiei si Internelor, a avut loc sedinta Comisiei de Dialog Social care a avut pe ordinea de zi si un proiect de ordonanta de urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Legii nr. 273 / 2006 privind finantele publice locale.


Proiectul contine normativele de personal care urmeaza a fi aplicate la nivelul autoritatilor administratiei publice locale in functie de populatia si de categoria din care fac parte, pe comune, orase, municipii si judete, precum si procedura de stabilire a numarului maxim de personal care poate fi incadrat. Fac exceptie categoriile de personal din invatamant, sanatate si asistenta sociala. 


Presedintele Uniunii Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual Forta Legii, dl. Ringo Damureanu, in calitate de secretar confederal al Confederatiei Sindicale Nationale Meridian, a reprezentat confederatia la lucrarile comisiei. In cadrul sedintei, acesta a sustinut necesitatea majorarii normativelor in cazul comunelor care au in componenta un numar mare de sate si a cerut ca numarul minim de angajati sa nu fie impus prin lege.


Proiectul supus dezbaterii publice este atasat prezentului comunicat.


Organizatia noastra sindicala urmeaza sa inainteze propuneri si observatii pe acest proiect, in scris, luni 21 iunie 2010. Adresam rugamintea pentru membrii de sindicat din consilii judetene si primarii sa ne comunice punctele de vedere cu privire la textul Proiectului de act normativ si sa ni le transmita de urgenta pentru a putea fi sustinute.


 


 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*