FOARTE IMPORTANT !!!

            Salariatii bugetari (functionari publici si personal contractual) ale caror drepturi salariale obtinute de organizatia sindicala prevazute in titluri executorii sunt esalonate potrivit OUG nr. 71/2009 pana in 2016 sau mai mult, vor avea dreptul, pe langa actualizarea acestor sume cu inflatia, si la plata dobanzii legale pentru plata esalonata a acestor sume.


            In conformitate cu sentintele irevocabile obtinute de noi pentru membrii de sindicat reprezentati, investite cu titlu executoriu, pe baza cererilor de executare a acestor sentinte formulate de sindicat, salariatilor li se plateste in anul 2014, in conformitate cu Ordonanta de Urgenta nr. 71/2009, rep., 25% din valoarea titlului executoriu, suma actualizata cu inflatia, urmand ca in anii urmatori sa se plateasca alti 25% in 2015 si 35% in 2016, sume actualizate cu inflatia.


            Inalta Curte de Casatie si Justitie a recunoscut recent, printr-o decizie obligatorie publicata in Monitorul Oficial marti, 3 iunie 2014, ca pe langa sumele esalonate actualizate cu inflatia pot fi acordate in plus si daune-interese moratorii sub forma dobanzii legale pentru plata esalonata a sumelor prevazute in titlurile executorii avand ca obiect acordarea unor drepturi salariale personalului din sectorul bugetar in conditiile art. 1 si 2 din OUG nr. 71/2009, aprobata cu modificari prin Legea nr. 230/2011.


            Din aceste considerente, Biroul Permanent Executiv al SAP Forta Legii a decis sa sprijine toti membrii de sindicat pentru care s-au obtinut drepturi salariale prin sentinte judecatoresti si care se acorda esalonat sa obtina si dobanzile legale pentru plata esalonata.
            Memebrii de sindicat vor completa in acest sens un memoriu catre sindicat


            Modelul memoriului este disponibil atasat prezentului comunicat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*