Functionari, vi se pregateste modificarea Statutului

In urma invitatiei Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), Uniunea Forta Legii a fost prezenta astazi prin Presedintele federatiei, Ringo Damureanu si Vicepresedinte, Vasile Lincu, la o intalnire la care s-a discutat intentia Guvernului actual de a modifica Legea nr. 188/1999, rep., privind Statutul functionarilor publici.


La intalnire au participat Presedintele ANFP, Andras Szakal, impreuna cu persoane din conducerea agentiei, precum si reprezentantii celorlalte structuri sindicale ale functionarilor publici – FNSA, SED LEX, COLUMNA si PUBLISIND.


Presedintele ANFP a aratat ca singura federatie care a facut propuneri si amendamente la textul legii este Fota Legii si a propus crearea unui grup de lucru in acest sens. Reprezentantii Forta Legii si-au manifestat temerea cu privire la adevaratele intentii ale Guvernului in legatura cu functionaruii publici si au criticat atacurile reprezentantilor din teritoriu ai Guvernului impotriva sindicatelor si a membrilor de sindicat.


Liderul UFL a subliniat ca functionarii publici nu mai au incredere in actualul Guvern, avand in vedere si faptul ca incepand de astazi puterea lor de cumparare scade cu 35%, iar mai multe zeci de mii de lucratori din Administratie isi vor pierde locurile de munca.


Textul invitatiei din partea ANFP si modificarile propuse de Uniunea Forta Legii cu privire la proiectul legii sunt atasate prezentului comunicat.


Partile au convenit ca pana la data de 31 iulie, federatiile sindicale sa formuleze in scris propuneri si amendamente pentru textul legii, urmand ca dupa aceasta data, ANFP si sindicatele sa negocieze proiectul de modificare a legii care sa fie inaintat Guvernului.


Membrii de sindicat pot sa ne transmita propunerile lor pana pe data de 25 iulie a.c. 


 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*